Историята на презерватива от Cleopatra

Cleopatra Sex Shop

Първото споменаване на презервативите е открито около 3000 г. пр.н.е. Има легенда за критския цар Минос и съпругата му Пасифай. Царят бил много похотлив и често сменял любовниците си. Когато научила за това, кралицата проклина съпруга си. Оттогава всеки път след секс от пениса на царя изригва поток отровни змии и скорпиони, които ухапват до смърт любовниците му.

Слуховете за това мигновено се разпространяват навсякъде и разбира се, броят на жените, които искат да спят с него, рязко намалява. Тогава изобретателният цар решава да опита секс, като обвил пениса си с кожа от козел. Експериментът бил успешен, момичето оцеляло, а ревнивата съпруга не разбрала нищо.

Но това е само легенда. Историята на презервативите ще бъде споделена от онлайн магазин Cleopatra. И този път няма да е просто легенда.

От къде започва историята на презерватива

След гърците, египтяните продължават ерата на кондомите. Историците са открили изображения, в които египетските мъже са били със съответните продукти на пениса. Вярно, има мнение, че това са само декорации. Смята се, че първият презерватив в Египет е бил от кожа и е принадлежал на фараона Тутанкамон. Сега този експонат е в музея в Кайро.

Презервативите са били използвани и от древните римляни. Те са направени от смола – единственото еластично вещество по онова време. След това продуктът се обработва със специални средства, така че смолата да не залепва по женските и мъжките полови органи. Също така древните римляни са били първите, които масово произвеждали презервативи. Преди да тръгнат на дълги походи, римските легионери получават изсушени овчи черва.

Какво се случва след това

През Средновековието историята продължава. Експедицията на Колумб донася от Америка каучук и сифилис. И първото, и второто служат за развитието на презервативите.

Към 1500 г. епидемията от сифилис се разпространява в цяла Европа, а до 1512 г. достига до Япония. Презервативът се превръща в средство за защита срещу опасната инфекция. През 1564 г. италианският лекар Габриел Фалопий измисля ленена торбичка за пенис, напоена с лекарства и неорганични соли. Дали тази торбичка наистина е защитавала от болести, не е известно, но тя служи като тласък за по-нататъшни изобретения.

През 1712 г. в Утрехт се провежда конференция относно подписването на споразумение за прекратяване на войната за испанското наследство. Длъжностни лица и дипломати са обградени от прекрасни дами и във връзка с това възниква идеята да се произвеждат интимни хигиенни продукти от животински мембрани. Те влизат в продажба и стават символ на греха, използван главно в бордеите. Тогава за първи път, се появи терминът „презерватив“.

Но във Венеция презервативите са забранени, заради опасенията, че мъжете ще ги използват, за да предпазят жените от бременност и ще ги склоняват да проституират.

Революцията

Революция в историята на презервативите е процесът на вулканизация на каучук, открит през 1840г. Производството на презервативи става по-бързо и по-евтино.

През 20-те години на 20 век презервативите стават популярни и преминават в масово производство. Но през 60-те години тяхната популярност рязко намалява във връзка с изобретяването на противозачатъчни хапчета и антибиотиците.

От средата на 80-те до наши дни разпространението на СПИН и други болести, предавани по полов път, увеличава популярността на презервативите. Когато се използват правилно, съвременните презервативи осигуряват много висока степен на защита.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Публикувано в Секс с етикети , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *