Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

Каква кучешка храна да изберем?

  • Home
  • Разни
  • Каква кучешка храна да изберем?
Каква кучешка храна да изберем?

Изборът на кучешка храна, трябва да се обмисли добре. Много хора смятат, че четириногите могат да консумират всичко, но това далеч не е вярно.

Домашните любимци имат своите предпочитания, така че е добре да се запознаете с тях, вместо да им давате хляб, каша и всичко излишно от хладилника. В следващите редове на статията ще ви помогнем с избора на храна за кучета, като ви дадем няколко важни съвета, които е добре да вземете предвид, за да не направите грешка.

Съобразете се с възрастта на кучето

Съобразете се с възрастта на кучето

Собствениците на кучета, са длъжни да се съобразят с тяхната възраст, ако искат да закупят пълноценна храна. Имайте предвид, че малките кученца не трябва да приемат същите храни, каквито големите. Ако обърнете внимание на хранителните продукти на Petconsult.bg, ще видите, че там има предложения за кучета от всякакви породи и възрастови групи. Всяка от предложените храни идва със съответното описание, в което е описано, как да се хранят любимите ви животни.

По-малките на години кученца, имат нужда от вещества спомагащи растежа им. На по-късен етап се преминава към по-солидното хранене, но не бива да се бърза, за да не се застраши здравето на мъничетата. В този ред на мисли, бъдете особено внимателни, когато храните малкото пале.

Възрастните кучета пък често имат нужда от диетични режими, тъй че не могат да ядат всичко. Има нискокалорични храни съдържащи полезни съставки, с чиято помощ да предотвратите появата на наднормено тегло, проблеми с храносмилането и други патови ситуации при домашния любимец.

Големината на кучето е от значение

Големината на кучето е от значение

 

Има по-големи и по-малки породи кучета и храната за тях може да е различна. Така например, големите кучета подлежат на солидни натоварвания и проблеми с храносмилането. Те искат от стопаните повече храна, но последната трябва да бъде добре балансирана и висококачествена.

Що се касае до кучешка храна за малки породи, се налага да се акцентира върху разхода на енергия. Колкото по-малко е кучето, толкова повече сили изразходва то в ежедневието. Важно за тези породисти животни, е да получат калорично хранене и лесни за преглъщане гранули.

Всички тези храни ще откриете в Petconsult.bg, където ще ви дадат най-доброто спрямо големината на любимците ви. По този начин ще сте сигурни в правилния ви избор и животинчето ще расте здраво и силно, без да има здравословни проблеми, от какъвто и да било характер.

Обобщение

Обобщение

По-горе ви посочихме някои важни фактори за избор на храни за кучета. Прочетете материала няколко пъти, ако искате да доставите удоволствие на четириногите и да се погрижите за удължаване на техния живот. Бихме били радостни, ако тази публикация е успяла да стигне до вас и ще се радваме да я споделите с ваши близки и приятели. В края искаме да ви пожелаем успехи!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *