Shopping cart

2012 – без ръст в броя на туристите в Англия, но с повече новодошли

туристите в АнглияБританската туристическа организация изнесе миналата седмица очакванията си за предстоящия сезон. Те са по-скоро умерени, отколкото крайно оптимистични или негативни, въпреки че Обединеното кралство ще бъде домакин на две от най-големите си събития за последните няколко десетилетия. Въпреки това, не се очаква нито диамантеният юбилей на Елизабет, нито Олимпийските игри да привлекат особено голяма тълпа.

Един от позитивите, които отчитат от агенцията, е повишаване на броя на хората, които за първи път ще посетят Великобритания. Очаква се те да бъдат главно от държави, чийто пазар тепърва се отваря по-сериозно за Западна Европа. Такива са Китай, Русия, Бразилия и Индия. Това се случва, благодарение на увеличението на закупения брой акции от арабски, азиатски и африкански компании. Целта е, разбира се, откриването на повече редовни полети между Европа и останалите континенти.

Това е и причината от БТО да концентрират вниманието си главно върху рекламиране на юбилея на кралицата, защото се счита, че ще донесе повече позитивен ПР. Това се отнася с особенна сила за тепърва разрастващите се пазари, някои от които са значително по-консервативно настроени като отношение. Очаква се, че Олимпийските игри ще отблъснат също толкова туристи, колкото и ще привлекат, заради огромните тълпи пияни футболни фенове, които ще залеят Лондон в периода юли-август. Цялата тази шумотевица, както и 100%-овото увеличение на цените за хотели, по-скоро би отблъснало клиентите.

Естествено, това не означава, че столицата ще седи празна. Предвижда се, че около 30.7 милиона ще закупят своите самолетни билети до Лондон. Въпросът е, че цифрата не е много по-висока от тази за 2011 г.

Британският парламент вече е обявил, че ще вложи 100 000 000 лири в маркетингова кампания за привличане на повече туристи за лято 2012. Възвръщаемостта от нея, обаче, се очаква да бъде сравнително скромна – 17.6 милиарда.

Официални представители на туристически организации твърдят, че даже и тези числа са повече от добри. Поддържането на нивото приходи от 2011 г. ще е оптимистичен баланс, имайки предвид несигурната икономическа ситуация.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *