Shopping cart

4 грешки при провеждане на ароматерапия

Домашни етерични масла

Ако ви се е случвало да провеждате ароматерапия в дома си и нещо просто не е било както трябва, този текст може да ви бъде особено полезен.

Има някои доста често срещани грешки, които могат да провалят иначе обещаваща ароматерапевтична сесия и днес ще ги разкрием.

Текстът е предназначен да помогне на всеки с употребата на своя личен арома дифиузер с етерични масла, за да подобри генералното усещане на комфорт в дома.

За целта на този текст се консултирахме с експерти по темата – Pranarom.bg – един от най-основните източници на ароматерапевтични средства за българския дом.

1. Употреба на неподходящи етерични масла

Домашни етерични маслаКогато човек избират етеричните масла, които ще пробва, той разбира нещо доста важно – правилният избор на ухания определят всичко.

Понякога, освен нормалните стандартни етерични масла, подхождаме към комбинации, които са изцяло недоказани. Те имат обещането да са невероятно интересни и нукални за нас самите, но също така могат да бъдат потенциално неприятни.

Една голяма грешка е да опитваме неща, които са теоретично несъвместими, като мента и лайка – те просто не си отиват.

2. Забравяте да добавите правилните масла

Когато правим букети от аромати се изисква спазване на рецепта, която често съдържа до 3-4 вида масла.

Тези терапевтични комбинации имат особено висок потенциал за отразяване на позитивните страни на нервната система и симпатиковата система, но само в правилните пропорции и комбинации.

Една доста голяма грешка е да пробваме комбинации без правилните съставки или това да забравим да сложим нещо доста централно. Някои миризми просто действат по-добре като основи, без които няма единична нотка, която да свързва другите елементи в един.

3. Използване на прекалено много от етеричното масло

Пропроциите са доста важни при комбинирането на миризми и ухания – те могат да са не само големи като обем, но и доста малко като количество.

Някои ухания могат да бъдат прекалено задушаващи ако се използват в големи количества, затова е важно да се спазва правилна пропорция.

Доста голяма грешка, която се среща при комбинирането на етерични масла за ароматерапия, е комбинирането им неправилни пропорции.

Едно такова нещо, което може да помогне е да се следи сайта на Pranarom.bg – там имат страхотни съвети за ароматерапия.

4. Забравяте да почистите дифузера

Доста важна и фундаментална грешка, която правят много хора, е това да не се ползват почистен дифузер.

Това да се забрави да се почисти дифузера може да има неприятен ефект над крайните резултати, а именно неприятна миризма на застояла вода и въздух – те развалят всичко и провалят иначе обещаващата комбинация от етерични масла за ароматерапия.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *