7 съвета за покупка на лаптоп батерии

Новите лаптоп батерии са в състояние да захранват с енергия лаптопите в продължение на от 3 до 5 часа в зависимост от използването на компютъра, от неговата конфигурация и зададените настройки за пестене на заряда. Преди да започнете да търсите нов лаптоп, който отговаря на нуждите ви, проверете какъв тип е неговата батерия и какви са характеристиките и.7 съвета за покупка на лаптоп батерииПредлагам ви да видите моите седем съвета при покупка на лаптоп батерии:

  1. Вижте кои батерии са съвместими с лаптопа, който сте си избрали и изберете тази, която предлага най-дълго време за работа, най-дълъг живот и най-много клетки.
  2. Потърсете батериите, които са с най-малки размери и ниско тегло, като в същото време капацитетът им не трябва да става жертва на размера. След като откриете най-подходящата батерия тогава започнете да гледате останалите компоненти на конфигурацията.
  3. Времето в режим на изчакване е от голямо значение. Изберете батерията, която ще ви осигури най-много време.
  4. Гаранцията на батерията е от голямо значение. Никога не се спирайте на батерии, за които доставчикът им не поема никакъв гаранционен период.
  5. Не купувайте батерии втора употреба само защото са по-евтини от новите. По-ниската цена е само привидна. Старият лаптоп с нова батерия започва да работи като нов. Ако купите батерия втора ръка използвайте я само за спешни случаи, но не и като основна батерия.
  6. Изберете батерии с повече клетки. Обикновено, повечето нови преносими компютри имат 6 – клетъчни батерии. Колкото повече са клетките обаче, толкова по-голям е капацитетът на батерията. Например батерии за лаптоп HP 510 / 530 14.4V 2200mAh BLACK и HP 510/530(H) 14.4V 4400mAh BLACK, които на външен вид са еднакви, но първата е с 4, а втората с 8 клетки. От това капацитетът на първата е двойно по-голям – 4400 mAh срещу 2200 mAh.
  7. Винаги купувайте батерии от лицензирани производители и доставчици. Така ще си гарантирате наистина качествен продукт, който ще си струва парите и ще отговори на всички ваши изисквания.
[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в Компютърни технологии. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *