8 декември 2011

Останаха по малко от 60 дни до 8 декември. Голяма част от студентите ще прекарат студентски празник именно в дискотета. Това в най-лесния вариянт, няма нужда предвартилно да се занимаваш с организиране на празника, просто се събирате 10 човека и отивате. Лошото е, че тази вечер тогава няма да бъде нищо по-различно от всеки друг петък, в който излизаш със същите тези приятели. И на всичкото отгоре, никак няма да е ефтино, напротив.

Повечето студенти си мислят, че така ще им е по-евтино от колкото да прекарат някъде цели 2 дни, само че нее точно така. Разбира се, без вход няма как да влезнеш в дискотетата, но на ден като 8 декември 2011 цената на входа ще бъде коренно различна от порядъка на 30 до 90 лева повече от стандрдната цена, в зависимост от дискотеката и нейната локация. Но нали се сещаш, освен входа който включва куверт ти ще харчиш още кинти. Всички много добре знаем колко много се харчи по дискотеките и че едно нормално излизане означава харчене на кинти от 60 до 150 лева, а разбира се горната граница не съществува в зависимост от това с какво ще се напиваш. Оттук вече стигнахме до разходи от около 100-200 лева за една вечер.

А после? Много Ясно, нее достатъчно само да отидеш на дискотека, нали трябва да се прибереш по някое време – даваш пари за таксита, евентуално някъде ще е организирано „афтер парти“ и после пак пари за таксита и така до сутринта с един олекотен портфейл. Следващия петът те чака същия сценарий, същите хора, същите лиготии, и студентски празник не се различава по никъв начин.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Туризъм и пътувания. Постоянна връзка.