Air Berlin в партньорство с British Airways

Непосредствено преди да постъпи във въздухоплавателния алианс „Oneworld“, авиокомпания „Air Berlin“ засилва кооперацията с британската „British Airways“, по силата на която всяка една от тях ще предлага и на своите клиенти самолетни билети за над 40 дестинации, обсужвани от партньорската компания. Така нареченият „Codesharing“ влиза в сила за полети от 05.07.2011 г.

Основен акцент в отношенията между двата авиопревозвача са полети от Франкфурт (FRA) до Лондон (LCY), както и от Нюрнберг (NUE) до Лондон (LGW).

През 2012 г. е планирано „Air Berlin“ да постъпи в алианса „Oneworld“, част от който са авиокомпании като „American Airlines“ и „British Airways“. В началото на тази година „British Airways“ заедно с испанската „Iberia“ учредиха „International Consolidated Airlines Group“, обединение, което разполага с флота от 406 машини, които превозват над 60 млн. пасажери по 204 дестинации.

„Oneworld“ е един от трите водещи алианси на световния въздухоплавателен пазар след „Star Alliance“ около германската „Lufthansa“ и „Skyteam“ – около „Air France-KLM“. Цел на тези сдружения е повишаване на ефективността на работа чрез избягване на дублиране на дестинации и оптимално използване на наличните капацитети. Относно бъдещото присъединяване на „Air Berlin“ към „Oneworld“, Joahim Hunold, изпълнителен директор на авиокомпанията, заяви на провелото се преди броени дни събрание на акционерите:

„Членството в алинаса ще ни даде възможност за достъп до важни, стратегически пазари, като тези в Америка и Азия.“

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в Туризъм и пътувания. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *