Алуминиевата дограма пести пари на потребителите

Ремонтът на жилището често включва подмяна на старата дограма. Напоследък може да се отбележи ръст на продажбите на PVC и алуминиева дограма в големите градове, което значи, че хората имат доброто желание да създадат красив и енергийно ефективен дом. Заменянето на старите врати и прозорци има за цел изграждане на топло и шумоизолация, а също и внасяне на повече свежест в апартамента, къщата или офиса.
Новата дограма се поставя, за да направите икономия на електрическа енергия и да си осигурите едно прохладно лято. Старите и деформирани профили спомагат за сериозни топлинни загуби, което налага на домакинствата да ги демонтират при първа възможност.
Алуминиевите профили са един чудесен начин за пестене на пари, както от създадената топлоизолация, така и от лесната поддръжка, която изискват. Разнообразието от цветове и форми, ще освежат вашите помещения, така че последните да се харесат на вас, вашите гости и случайните минувачи в близост до обекта ви.
Трябва да знаете, че алуминиевата дограма бива два вида: с прекъснат и непрекъснат термомост. Ако термомостът липсва, то алуминиевият профил приспада към така наречената „студена серия“. Последната се използва най-често при интериорни решения от сорта на прегради, врати за баня или остъкляване на промишлени предприятия.
Имайте предвид, че студените профили не издържат на температурните промени, което ги прави податливи на конденз. Не така стоят нещата при алуминиевата дограма с прекъснат термомост, която приспада към „топлата серия“. Последната е прекъсната чрез ПВЦ притурка, която спира появата на кондензация и я прави подходяща за остъкляване на всякакви обекти.
Алуминият има редица положителни качества, сред които устойчивост срещу пожари, земетресения и други природни бедствия. Освен това почистването му се извършва лесно без никаква специална подготовка. Коефициентът на енергийна ефективност при „топлата серия“ е висок, а също и нивото на защита срещу силните шумове на големия град. Инвестицията в алуминиева дограма, е може би най-добрия начин да спестите пари през всички сезони.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Публикувано в За дома. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *