Австралия взима мерки срещу незаконни покер реклами

В Австралия властите са започнали усилено гонение срещу незаконни реклами на онлайн покер събития, както и на такива за спонсорство на различни спортове.

За пореден път в държавата-континент се опитват да се наложат най-строги мерки срещу онлайн покер игрите, като както знаете австралийците са едни от най-запалените покер играчи в света.

Основната кампания срещу рекламата на онлайн покер събитията и срещу играта покер като цяло е подтикната от масовото използване на вратичка в закона за реклама на онлайн покер ресурси, посредством спонсорирането на спортни отбори.

Широките рекламни кампании в подкрепа на покер турнири и състезания, както и на онлайн покер събитията са забранени от край време, но няколко големи онлайн покер портала успяха да заобиколят закона, посредством именно спонсорство на някои от най-известните спортни отбори в Австралия, като основното спонсориране се обърна към отборите по ръгби. Някои от звездите им се съгласиха срещу тлъсти хонорари да рекламират отделни компании за онлайн покер и това отприщи лавина от подобни кампании.

Общото мобилизиране на властите в опит за борба с незаконното рекламиране на онлайн покер събития и онлайн букмейкърите като цяло започна преди около седмица с призив към държавната криминална комисия да съблюдава по-стриктно спазването на закона, който забранява публичната реклама на покер и онлайн покер казина на територията на Австралия. Редица букмейкъри се преориентираха към офшорни зони, развивайки сериозен покер туризъм, както физически, така и интернет сайтове, ориентирани към провеждане на онлайн покер събития и състезания.

Австралийските власти възнамеряват да работят в тясно сътрудничество с Федералното Бюро за Разследвания на САЩ, в опит да открият и заловят онлайн покер престъпници, които са се провинили след официалната забрана в САЩ в контекста на т.нар. черен петък през април в САЩ. Очаква се австралийските власти да прилагат цялата строгост на закона, спрямо уличените в рекламиране на покер, онлайн покер и свързаните с тях хазартни дейности.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

За dg_seom

Моето име е Димитър Георгиев и се занимавам професионално с SEO копирайтинг и Article маркетинг. Работата ми е ангажирана с някои от най-известните SEО специалисти в България, които разчитат на мен, за да получават огромно количество авторско съдържание. Поддържам и собствен блог за статии с гост автори, здравната медия - Lechenie.BG и сайт за интериор, осветление и паркет и цялостни интериорни решения.
Публикувано в Won Hundred Outlet • Мода за мъже и жени • Супер цени — Mania.bg. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *