Боядисване на стени – допълнителен слой латекс

Когато боядисвате стени с латекс, често не е достатъчно да положите само един слой от боята, а нужно да повторите вече боядисаната повърхност, за да постигнете търсения в началото визуален ефект.

Макар да изглежда като разхищение на материали, нанасянето на втори слой (втора ръка) латекс е всъщност по-икономичния вариант пред вас. Това е така, защото при нанасянето само на един слой латекс при боядисване на стени, а дори при боядисване на тавани няма да издържи толкова дълго, както когато нанесете втори слой латекс.

В интерес на истината повърхността обработена с два слоя боя ще издържи доста повече дори от повърхност, която сте обработили веднъж, а след това боята е паднала и отново сте я боядисали – ето защо използването на няколко ръце латекс при боядисване е толкова оправдано от гледна точка на цена.

При боядисване на стени следваме и няколко стъпки, които да ни помогнат да свършим работата по-качествено и по-бързо:

  • Облепете пода под долната част на стената, която боядисвате, за да не оставите неприятни следи, които да се налага после старателно да почиствате.
  • Същото правило важи и за тавана, освен, ако не искате и той да е в същия цвят, както стените.
  • Най-напред при боядисването на стени е нужно да започнете да боядисвате в края на повърхността, защото там боядисването на стената ще ви отнеме най-много време. Използвайте четка със заострен връх, която може без проблем да се справи с труднодостъпните места, които може да ви се наложи да обработите, докато се занимавате с боядисване на стени.
  • Приключвайки с по-горната точка от плана по боядисване на стени с латекс, запълнете вътрешната част от повърхността на стената, като използвате за целта подходящ валяк. Важно е да отбележим, че трябва да движите валяка във вертикална посока, за да постигнете максимално добър ефект.
  • Най-добре е да боядисвате стените, започвайки отгоре и постепенно да слизате надолу по боядисваната стена. При втората ръка латекс при боядисването на стените можете да се поучите от грешките при първата, според спецификата на повърхността и нивото и на подготовка. Така ще можете да избегнете евентуалното стичане на боята при неправилна дозировка или неподходящи инструменти.

Ако мислите, че не е добра идея сами да се занимавате с боядисване на стени, то свържете се с професионална фирма за боядисване Well Build. Това е фирмата предлагаща най-ниските цени за боядисване в София.

[Total: 0   Average: 0/5]

За dg_seom

Моето име е Димитър Георгиев и се занимавам професионално с SEO копирайтинг и Article маркетинг. Работата ми е ангажирана с някои от най-известните SEО специалисти в България, които разчитат на мен, за да получават огромно количество авторско съдържание. Поддържам и собствен блог за статии с гост автори, здравната медия - Lechenie.BG и сайт за интериор, осветление и паркет и цялостни интериорни решения.
Публикувано в За дома. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *