Бърз заем от заложна къща – алтернативата за дребния бизнес

Притиснати от слабото кредитиране и от рекордно високите цени на златото много хора намират алтернатива на банката – заложната къща. В редиците на клиентите на заложната къща влизат съвсем обикновени хора, които се опитват да задоволят личните си нужди, но все по-често се случва да се срещат и собственици на дребен бизнес.

Като цяло това са хора, които не могат да чакат. Те имат бизнес, имат служители, на които трябва да платят. Един бърз заем от заложна къща е чудесен начин за решаване на краткосрочните нужди на подобен тип клиенти. Отпускането на бърз кредит от подобна институция е процес, в който няма суетене, особено в сравнение с получаването на банков заем. Клиентът оставя стока с определена стойност – злато, бижута, електроника и получава заем въз основа на стойността на обекта. Подобно на банковия заем на клиента се начислява лихва. След като заемът е погасен, заложната къща връща на клиента заложената вещ.

Отпускането на заем от заложната къща е лесно и бързо, като е необходима само лична карта. Няма ги досадните заявления, молби, кредитни проверки и кредитни досиета, каквито има във всяка една банка. Още повече, че дори да отидете с всички необходими документи в банката, това не гарантира, че ще получите необходимия ви кредит.

Обикновено клиентите, които посещават заложната къща се задоволяват с малки суми, които използват за закупуване на храна, лекарства и плащане на сметки. От друга страна, собствениците на малък бизнес, които се нуждаят от бърз кредит, са склонни да посетят заложната къща с доста по-скъпи предмети. Става въпрос за скъпи и маркови бижута, часовници, автомобили и различни машини.

Основната причина собствениците на дребен бизнес да посетят заложната къща е нуждата от свежи пари. Често се случва да не им достигат пари за доставка на материали, стоки или просто за заплати на служителите. С парите отпуснати като заем те покриват работните заплати, защото иначе нещата ще станат доста по-сложни.

Също така се забелязва ръст при клиентите, които залагат злато. В голямата си част – около 70% – залагат, защото имат нужда от пари, но останалите 30% са привлечени от високата цена на златото в последно време.

Васил Георгиев

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Wood Wood Outlet • Модерни аутлет дрехи • Онлайн цени — Mania.bg. Постоянна връзка.

2 Responses to Бърз заем от заложна къща – алтернативата за дребния бизнес

  1. jivka каза:

    kak moga da izteglq 1000 l ot vas

  2. Татяна каза:

    Как мога да взема600лв от вас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *