Бягаща пътека или велосипед да изберем?

В натовареното ежедневие вече няма време да се отдадем и на любимите разходки сред природата, приятните тренировки с приятели във фитнеса или колоезденето по алеите в парка. Все пак не можем да изостави движението. Това ще се отрази зле на здравословното ни състояние. Затова мнозина се решават да си купят някои фитнес уреди за дома и така да тренират в домашна обстановка без да губят време за пътуване до фитнеса.

Често хората застават пред дилемата бягаща пътечка ли да изберат за дома си или да изберат от голямото разнообразие от велосипеди в магазина и така да решат едновременно два проблема – придвижването до всяка необходима точка и тренировка едновременно.

За разлика от велосипедите, бягащата пътечка може да се използва целогодишно..Така независимо дали навън е много горещо или вее зимна виелица, вие ще можете да практикувате своя любим джогинг. С велосипедите е по-трудно. Трябва да е добро времето, да имате подходящата екипировка и да имате подходяща велосипедна алея или поне терен, на който безопасно да управлявате велосипеда си.

Домашната бягаща пътека е удобния вариант да тренирате винаги, когато сте в настроение без да се притеснявате за екипировка или време.  Достатъчно е да съобразите размера на пътеката с мястото, на което ще я разположите. Много от предлаганите на пазара бягащи пътеки са сгъваеми и могат да се прибират, когато не се използват. Така няма да ви заемат ценно място в жилището. Когато избирате вашата пътека, обърнете внимание на стабилността й. Добре е да е безшумна и да върви плавно.

Освен за поддържане на добра физическа форма, бягащата пътека може да се използва и при рехабилитация. Каквато и да е целта ви, бягащата пътека е удачен избор. Тренировката с нея е приятна и удобна, а и може да се съчетае с други дейности като гледане на поредния епизод от любимия сериал, преглеждане на мейла, на презентацията, която предстои да представите и др.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *