Чаршафи от високо качество – как да ги разпознаем

Когато става въпрос за спално бельо, несъмнено чаршафите са една от първите ни асоциации с това понятие. Определено чаршафите са един от най-използваните типове спално бельо и каквито и да са вашите лични предпочитания за домашен текстил, едва ли по леглата у вас липсват долни чаршафи, разположени върху матраците.

Има ли начин да разберете, преди да закупите чаршафа, на който сте се спрели, дали той е качествен и дали ще отговори на високите ви изисквания? Как да оптимизирането търсенето в магазина или онлайн, така че върху леглото ви да попадат само качествени чаршафи? Отговори ще намерите, ако продължите да четете.

Характеристики, по които да съдите за качеството на чаршафа

ЧаршафиТъй като става въпрос за плат, който много често ще се докосва директно до вашата кожа – на лицето или по тялото – през няколко часа от всяко денонощие (8 в най-щастливия случай), е важно неговата материя да е мека и да предлага необходимия комфорт. За предпочитане са естествените материали за изработката на домашен текстил, тъй като те са много по-нежни и щадящи към кожата и осигуряват по-голяма деликатност при допир.

За мекотата и приятния допир на чаршафа имат значение дебелината на нишките, броят им и методът на тяхното заплитане.

Тази информация обикновено обаче не се указва от производителите върху опаковката на спалното бельо, но за наличието на посочените характеристики може да съдите при прекия допир до материята на чаршафа. Проверката може да направите чрез притискане и триене на показалеца и палеца от двете страни на чаршафа (платът да е между двата пръста). Ако усещате неприятни грапавини по материята, то по-добре да изберете друг продукт.

Не е добре материята да е много разтеглива – това означава, че чаршафът ще се износи по-бързо. Избягвайте и по-твърдите и стегнати материи, тъй като те се набръчкват много лесно.

Ако търсите висококачествени чаршафи на изгодни цени, може да разгледате асортимента на PoPijami.bg – български онлайн магазин за спално бельо, предлагащ не само долни чаршафи, но и чаршафи с ластик, одеяла, олекотени завивки, кувертюри, пликове, калъфи, халати за баня, домашни халати и пижами.

Кой е най-универсалният избор за качествени чаршафи

Всички тези предимства може да откриете в чаршафите от 100% памук. Имайте предвид, че не всеки плат с етикета „100% памук“ е висококачествен, тъй като за високия му клас е определяща не само вложената материя, но и начинът на влагането ѝ в плата. В PoPijami.bg може да намерите чаршафи от няколко различни ценови класа, както на по-ниски цени, така и по-луксозни варианти, в които всеки потребител може да открие своята златна среда.

[Total: 1   Average: 5/5]

За dg_seom

Моето име е Димитър Георгиев и се занимавам професионално с SEO копирайтинг и Article маркетинг. Работата ми е ангажирана с някои от най-известните SEО специалисти в България, които разчитат на мен, за да получават огромно количество авторско съдържание. Поддържам и собствен блог за статии с гост автори, здравната медия - Lechenie.BG и сайт за интериор, осветление и паркет и цялостни интериорни решения.
Публикувано в За дома с етикети . Постоянна връзка.