Чистота и здраве за червата

Днес на пазара съществуват няколко типа билкови комбинации за прочистване на червата. Не съм убеден дали това е алтернативна медицина или има повече общо с традиционната медицина. Текста по-долу ще ви ориентира добре в темата и вие можете да прецените в коя група да сложите билковите смеси. Не на всички обаче терапиите действат по еднакъв начин и не всеки човек може да се възползва от тези методи в еднаква степен. Ето за това е най-добре да разберете действието на продуктите, а не просто да се доверите на свойствата им, на методите им на употреба, на нещата, за които да внимавате и така нататък.

Основни съставки на най-популярния продукт

Продукта „Broma Clense“ определено води в класацията по популярност на продуктите за прочистване на храносмилателната система. Нека първо да видим съставките на този продукт:

  1. Бифидус и Ацидофилус – това на практика са пробиотици, които подобряват функцията на червата. Тези пробиотици трябва да съставляват над 90% от чревната флора. Това на практика са няколко групи живи бактерии. Ацидофилус е наименование на малка група от три вида бактерии – ацидофилус, булгарикус (позната ни от родното качествено мляко) и L.cesi.Бифидус е род бактерии, в който влизат B. Angulatum, B. Merycicum, B. Minimum и други. Тези бактерии потискат развитието на други, които могат да бъдат вредни за здравето на червата.
  2. Мангостан – това е тропически плод, който е консумиран от населението в тропическите ширини наред с всички останали плодове. Неговото действие е подобно на антибиотик и имуностимулант, който убива вредните микроби и има антитуморно действие. Качествата му в борбата с туморите е доказана лабораторно.

  3. Бромелианов екстракт от ананас – екстракта съдържа комплекс отпротеолитични ензими, чиято цел е да разграждат протеини (месо). Поради тази причина екстракта се ползва при готвене, защото разгражда колагена и жилавото месо става по-крехко.
  4. Екстракт от зелен чай – неговите свойства са добре познати, но в комплекс с показаните по-горе елементи прави Broma Clense уникален. Екстракта спомага за изгарянето на мазнини, което го прави много подходящ за диети. Едно от качествата му е да засили темповете на метаболизма, което гори още мазнини.

 

 

Други формули, заслужаващи внимание

Bowtrol е, както можете да се сетите продукт на базата на бромелиновия екстракт, но включва и друго полезни съставки. Основното предимство на този продукт е, че е направен изцяло натурални съставки и заедно с прочистването на храносмилателната система помага за ефективно отслабване. Може да се каже, че продукта просто отмива токсините по пътя си и ги замества с полезни бактерии. Съдържанието му включва корен от джинджифил, екстракт от мангостан, екстракт от зелен чай, ацидуфилус и бифидус.

Друг вид продукт се казва „Растителна система за прочистване“, но тя не съдържа нищо различно, от посочените по-горе съставки и от такива, присъстващи във всяка втора диета. Различното тук е, че растителната система е под формата на таблетки, които са по-лесни за дозиране. Може да се каже, че тук има малко повече фибри и хранителни добавки от останалите. Тези таблетки не бива да се взимат за период по-дълъг от две седмици заради добавката, действаща като слабително Cascara Sagrada.

Хубавото при тези продукти, е че могат да се ползват без лекарско предписание, стига да спазвате стриктно указанията в листовката. Това е един своеобразен масаж за червата, който може да ви изненада твърде приятно. Преди да използвате кой да е от тези продукти проверете в интернет дали продукта е оригинален и дали зад него стои утвърдена търговска марка. Няма да е зле и да погледнете из форумите отзиви на хора, които са ползвали подобни продукти и да не повтаряте техните грешки. Има и други лекове на пазара, но те всички са производни на тези 3 основни типа и имат несъществени разлики от тях. И все пак няма да ви навреди ако звъннете един телефон на личния лекар преди да пийнете пробиотици. Направете го!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Здраве. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *