Детоксикация – 4 начина за пречистване на токсините

Въпреки съществуването на много различни заболявания, пътят към изцелението започва от една и съща точка: прочистване на токсините от тялото. Светът, в който живеем, е наситен с химикали, токсини, преработени храни, безпокойство и много личен натиск. 

Всичко това направи тялото ни уязвимо за различни заболявания. Мнозина страдат от дисбаланс, наднормено тегло, хронична умора и различни заболявания. 

Широк спектър от заболявания могат да бъдат предотвратени и дори излекувани, като се избере здравословен начин на живот, който включва: 

  • здравословна диета (за предпочитане органична) – балансирана в разделянето на хранителни вещества, богата на ензими, витамини и минерали; 
  • физическа активност; 
  • контролирано излагане на слънчева светлина;
  • чист въздух;
  • пиене на много течности;
  • поддържане на връзката между духа, тялото и ума. 

Детоксикация с помощта на пшенична трева

Хлорофилът, който е богат на пшеничната трева, действа като вид антисептична течност в нашето тяло и пречиства черния дроб и червата, и обогатява кръвта с кислород. Хлорофилът се свързва с тежките метали и ги отстранява от тялото. Пшеничната трева освобождава своя магнезий, като произвежда един вид циклон (бързо и фокусирано действие), който изсмуква тежките метали. 

Детоксикация чрез домашен сок на гладно

Това са сокове, които всеки може да си направи у дома. Препоръчително е да се пият сокове три или четири пъти на ден от зеленчуци (краставица, тиквички, моркови, цвекло, тиква, целина) или да се комбинират различни плодове, като е най-добре да се избягва кафето и тютюнопушенето. 

Пийте много вода и можете да консумирате билкови чайове ​​между храненията. По време на тови вид детоксикация са разрешени умерените физически упражнения.

Детоксикация с помощта на сурова храна 

Консумацията на органични зеленчуци и плодове, кълнове, ядки и семена имат положителен ефект и прочистват тялото от токсините. Тези храни са изключително важни, защото съдържат на ензими, витамини и минерали, които изграждат тялото и укрепват имунната система.

Детоксикация чрез упражнения за лимфните възли 

В лимфните съдове се извършва първоначален процес на детоксикация и неутрализация на различни бактерии и замърсители, преди те да достигнат до кръвния поток. След първоначалното филтриране, лимфната система “излива” течността в кръвния поток, а кръвта се подлага на допълнително филтриране от черния дроб, бъбреците, белите дробове, потните жлези. Потокът на течностите в лимфната система зависи от активността на мускулите в тялото, така че лимфните възли са разположени в тялото в зони, където се извършва по-голямата част от движението на тялото (врата, подмишниците, белите дробове, слабините). По този начин упражненията и движението на тялото са важни за дейността на лимфната система, която участва в процеса на детоксикация на тялото.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в Здраве. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *