Каква вода да даваме на семейството си

Домашни системи за пречистване на водаПитейната вода е най-основен и първостепенен фактор, от който зависи нашето здраве и това на семействата ни. Тя трябва да е чиста и да не е варовита, а да не забравяме и това колко струва. 

По медиите постоянно виждаме реклами на минерална вода, които ни показват кристално чисти планински реки и водопади, които протичат през свежи иглолистни гори. Действително, минералната вода съдържа ценни вещества, от които нашето тяло се нуждае.

Минералната вода в ежедневието

Проблемът при минералната вода е в това, че тя не е подходяща за постоянна консумация. Ако поемате само от нея, с времето можете да изпитате най-различни здравословни проблеми. Тя е подходяща само като заместител от време на време, с което да разнообразим приемът на течности.

Тъй като това не може да бъде оспорено, производителите на вода веднага намират решение на проблема. Те ни представят изворната вода като един вид алтернатива, като за нея се твърди, че е подходяща за ежедневна употреба от цялото семейство.

Рискове за здравето обаче има дори и в този случай, тъй като дори и най-безопасната и чиста изворна вода се съхранява в пластмасови опаковки. Ако се застои по-дълго време, тя започва да поема вредни за здравето вещества от опаковката.

За да бъде безопасна, изворната вода трябва да се съхранява в стъклени опаковки. Това е единственият начин, който гарантира, че в нея няма да се отделят съставки, които да представляват опасност за нашето здраве и това на най-скъпите ни хора.

Цената също е проблем

Закупената от магазина вода има много повече недостатъци и отрицателните страни далеч не се ограничават с рисковете за здравето. Високата цена е още една страна, която не бива да подминаваме.

Дори и да ви се струва, че не харчите много за вода, калкулирайте на колко възлизат разходите ви на месец и ще се уверите колко е скъпа в края на краищата живителната течност, която купуваме от супермаркета.

Пречистена вода която не е вредна за здравето

Тук изниква един важен въпрос и той е защо да плащаме за изворна вода от магазина, като сме сред малкото късметлии по света, които могат да се похвалят с наистина високо качество на водата, която идва от чешмата.

Тя е не по-лоша от изворната вода и единствените проблеми са свързани с по-високото ниво на варовик в някои райони на страната. Това обаче е малък проблем, който лесно може да се реши с помощта на качествена кана за пречистване.

Обратната осмоза е доста популярен напоследък метод за пречистване и се прилага в направата на най-висококачествените кани. Те са снабдени със специален филтър, който позволява водата да се филтрира под налягане, като от другата страна на филтъра преминава единствено течност с изключително висока чистота.

Всички вредни частици и потенциално вредни микроорганизми ще се задържат във филтъра и това водата ще бъде с чистота, която дори ще е по-висока от тази на изворната течност в супермаркета.

Спестяваме пари с водни филтри

Използването на обратна осмоза при домашните системи за пречистване на вода гарантира не само, че семейството ви ще има достъп до неограничено количество от животворната течност, но и това, че ще спестите не малко пари, които бихте похарчили в търговската мрежа.

Това определено е най-доброто дългосрочно решение, на този въпрос, тъй като ни позволява да се погрижим едновременно за здравето си и за финансите си. Това е успешната формула, която ще ни позволи да избегнем маркетинговите капани, на които ни подлагат производителите посредством медиите.

Ако планирате да се оборудвате с добра система за пречистване на вода, която има сменяеми водни филтри, то не пропускайте да разгледате опциите, предлагани от германските производители на системи за пречистване на водa.

Всеки иска най-доброто за семейството и децата си. Не правете компромиси, особено, след като всички виждаме качеството на питейната вода, която тече по чешмите в домовете на българите.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в За дома, Здраве. Постоянна връзка.