Shopping cart

Доставка на цветя: изглед от куриерската кола

За клиентите доставка на цветя в София изглежда така: избирате букет на уебсайта на цветарския им магазин – посочвате времето – получавате поръчката. Искате ли да хвърлите един поглед зад кулисите? 

Днес ще ви разкажем за транспортирането на букети по примера на  LaRose.bg Куриерският им опит вече е на пет години. Те знаят точно какво клиентът очаква да получи:

  • свеж и красив букет;
  • точно на време;
  • ниски разходи за доставка (или по-добре – безплатно)

Разберете как става всичко

Специално превозно средство за разнос на свежи букети. Рискът от транспортиране на цветя е очевиден: 

  1. те не бива да са изложени на много студено или прекалено топло, за това температурата им трябва да е контролирана, за да не увяхват и да стоят свежи; 
  2. шофьорът на автомобила освен, че трябва да кара внимателно, той трябва да е много любезен, мил и отзивчив когато поднася изненадата. 

Специален автомобил решава и двата проблема

 Автомобилът е оборудван със система с климатичен контрол. Той охлажда въздуха през лятото и го затопля през зимата, поддържайки зададената температура.

Доставка на Цветя

Букетите не могат да се хвърлят един върху друг. И за да не отлетят на завои, те трябва да бъдат фиксирани.

Специалните превозни средства са едни от най-скъпите артикули в бизнеса с цветя. Те са необходими от първия ден на магазина, така че обикновено се купуват на лизинг или на кредит.

Не мислете за секунда. Поръчайте.

 

Най-лошите врагове на куриера са задръстванията в София и заплетените дворове. Следователно, всяка кола има навигация. Задръстванията в движението винаги са включени в маршрута. Доставката на цветя се извършва от опитни шофьори (някои в миналото таксиметрови шофьори), които познават града и могат да заобиколят задръстванията по „тайни пътеки“.

Как да направим доставката на цветя безплатна

Доставката на цветя до дома ви изисква допълнителни разходи (износване на оборудването, бензин, заплати за куриери). Ако доставят цветя безплатно, фирмата ще работи на загуба. Също така е невъзможно да се включат разходите в цената на букет: това е несправедливо спрямо онези купувачи, които сами вземат поръчката си.

Има и друг нюанс. Куриерите рядко носят по един букет наведнъж. Най-често те имат маршрутен лист, а адресатите могат да бъдат много далеч един от друг. Невъзможно е да се изчисли точното време за пътуване до всяка точка от маршрута, особено по време на пиковия час. Междувременно всяко забавяне се тълкува като спешен случай, а ранното пристигане на куриера води до изчакване и загуба на време.

Защо да изберем LaRose

Проблемът се решава чрез „реакцията“ във времето за транспортиране (например плюс или минус час от посочения момент). Затова в LaRose.bg въведоха понятието „интервал на доставка“. Цветя, доставени в рамките на 3 часа (например „по всяко време от 9:00 до 12:00 часа“). Доставката с по-строги времеви рамки се заплаща и колкото по-строг е интервалът, толкова по-висока е цената. Най-скъпата поръчка на букети цветя е с доставка до минута: в този случай куриерът често носи само един букет.

Поръчка на букет, надвишаваща 50 лв. и направена поне ден по-рано ползва безплатна доставка.

Това е добър начин за балансиране на разходите и точността. Той е прозрачен и удобен както за клиентите, така и за цветарите.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *