Shopping cart

Фотоалбумът – хранилище на приятни спомени

Всеки от нас е бил обичан в детството, затова родителите ни са помислили и са съхранили снимки в големи семейни албуми. Няма значение каква е снимката – като дете, като войник или от сватбата – снимката винаги ще донесе усмивка на лицето и приятни спомени за преживяните моменти от живота. Сега нещата са се променили и повечето от нашите снимки са в цифров вид. Днес всичко се съхранява на компютър, където, ако е необходимо, може винаги да се види. Но дали това е сигурно? Дали е възможно разглеждането на вашите семейни снимки от компютъра  за бъдещите поколения? Времето ще покаже. Още мнозина отпечатват снимки и ги поставят във фотоалбум за по-голяма сигурност. Нашата статия е за вас – тези, които търсят къде и как да си купят фотоалбум. Топ албуми от equipex-bg.com ще ви помогне да разберете разликата между различните видове албуми, както и да направите точния избор.

Класирането на албуми се извършва по няколко критерия. Те могат да се различават по цена: от категорията, вида на монтажните снимки, размера на изображенията, от външния вид и материалното покритие.

Съхранение на снимки

Основната цел на албума е сигурното съхранение на снимки за години напред. Най-често срещаните и достъпни на цена са албумите с джобове. Тяхното предимство е лекотата на използване, възможността за бърза смяна на снимките и ниската цена. Минуси: всички снимки са с еднакъв размер. Тези албуми са по-често използвани за обикновените семейни снимки.

Фото албуми с магнитни листове – един нестандартен албум, който привлече много хора. Те изглеждат твърди и са по-скъпи, защото се използват за снимки с паметни събития (сватбени фото албуми, фото албуми за кръщенета и т.н.). Страниците на магнитния албум са покрити с прозрачно фолио, което при вдигане, можете да поставите всяка снимка в различно положение. Трансферът на снимки, при желание, може да бъде много пъти. Но с течение на времето, филмът става бледожълт и може да се отлепи, и снимките могат да паднат.

Фотоалбумът „под етикета“ е за фиксиране на изображения върху листа със специални ъгли, двойно залепваща лента или фотографско тиксо. След всяка една страница има пергамент. Размерът и разположението на снимката зависи от вашето въображение, но преди да поставите снимката на страницата, трябва да се замислите. Тъй като преминаването след тях ще бъде трудно, грешките са нежелателни. Следва да се отбележи, че за най-надежден се счита класически тип албум. В нашия магазин можете да си купите класически кожен фотоалбум (София, България) за себе си и като подарък за приятел или шеф. Такъв елитен албум няма да остави никого безразличен с оглед на неговата оригиналност и неповторимост.

Тематичен принцип

Лесен е принципът на класирането на снимките за дейностите и събитията, които те изобразяват. Има моменти в живота, които заслужават специален статут. Това означава, че за различните събития трябват различни албуми. Съответно, има сватбена снимка и семейна снимка – съхранението на приятните спомени е важно в живота. Детски албуми, включително и албуми за новородени – са сигурно съхранявани в продължение на много години, споменът за малкия човек, който е направил първите стъпки и жестове, пакостите в живота. Купи детски фото албум като подарък – страхотна идея за подарък на младите родители, в действителност, този вид съдържа най-активните фотографии.

Капацитет на албумите и външен вид

Разнообразието според размера и външния вид е голямо: големи и малки фото албуми, албуми за конкретни размери на снимките без ограничения. Кориците на албумите също са изработени от различни материали и подборът зависи от вашия вкус и размера на портфейла. Всъщност, за луксозни кожени фотоалбуми, ще трябва да заплатите повече, а албумите с PVC – са с демократична цена. Има и с покритие от картон, изкуствена кожа, текстил и т.н.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *