Shopping cart

Нестандартна фотография за младоженци

Занимавам се професионално с фотография, с други думи съм професионален фотограф.

Сватбена фотография
Сватбена фотография

До преди време работих за печатно издание и работата ми ме отвеждаше на неподозирани места. Случвало се е да бъда на места, които дори не знаех, че съществуват. Това е доста интересно, като преживяване. Някой би казал – „блазе ти”. Взимаш пари, обикаляш света, снимаш, лесна работа и аз го мога. Това е така, като оставим на страни факта, че бях далеч от семейството много често и това, че никога не знаех какво може да ми се случи докато снима вилнеещи бунтовници в Судан например.

Случваше ми се да отразявам и спортни събития, като да речем пробива на Левски в Европа или този на Лудогорец, но това се случваше доста по-рядко. А и да си го кажем, когато идеш да направиш фотография на български участник в Европа на роден стадион, осветлението е истински кошмар за професионален фотограф. Не отговарят нашите стадиони на световните изисквания и това си е. Така най-неочаквано се насочих към сватбената фотография. Наложи се да бъда фотограф на една сватба, поканиха ме. Аз съм професионалист и се отзовах. Установих, че е голяма благодат да бъдеш фотограф за сватба. Успяваш да се почерпиш, а емоцията от положителните хора около теб и добре свършената работа те зареждат. Там напрежение няма, единственото което трябва да направиш е да си свършиш работата професионално и хората ще останат доволни. Доволни са и те от цените, които им предлагам.

До толкова ми допадна тази работа на сватбен фотограф, че споделих с мой колеги, също фотографи и те се съгласиха да работим заедно. Така един ден реших сватбената фотография да ми стане постоянно занимание. Напуснах работа и си направих фирма. Взех и мой колеги. В последно време се концентрирахме около това да разчупим стереотипа и да не правим прости и скучни, но иначе красиви снимки на младоженците и нищо повече. Един ден ми хрумна идеята да съчетая нестандартни места, машини и други с класическа сватбена двойка. На место да правим скучна сватбена или семейна фотография на плажа или в парка, ние можем да направим това в планината, или в завод за автомобили или да вмъкнем младоженците в ролята на известни филмови или литературни герой. Определено това пожъна успех. Оказа се, че да съм сватбен фотограф е моето призвание.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *