Гипсокартон – бързо и лесно

Т.нар. „Сухо строителство” придоби голяма популярност през последното десетилетие. Поводите за това са много, но с най-голяма важност от тях е спестяващият време и енергия начин за ремонт и преустройство на вече съшествуващи помещения.

Гипсокартона е един от най-важните елементи в системите за сухо строителство.  Това е плоскост на гипсова основа, нейното ползване е главно при създаване на окачени тавани и преградни неносещи стени. На пазара могат да бъдат открити няколко разновидности на гипсокартон – обикновен, водоустойчив и пожароустойчив. Обикновения гипсокартон   е много търсен, въпреки че е без специално покритие. Той е предпочитан, защото е отлична база за всички видове   покрития и бои. Вследствие своята порьозност, гипсокартона е с много добра паропропускливост и е много добър регулатор на климата в помещението. Работата с плоскостите спестява ценно време и енергия на строителите. Друго   предимство е екологичният му начин на производство и дългата трайност на плоскостите.

Системите за сухо строителство са много добро решение за ремонт на стари къщи и сгради с дървен гредоред, при което конструкцията не се натоварва повече от необходимото и се избягват мокрите процеси, типични за традиционното строителство. Поради липсващата строителна влажност, само няколко часа след завършване на боядисването в стаите могат да бъдат внесени мебелите и оборудването. Използването на пожароустойчив гипсокартон осигурява и пожарната безопастност на помещенията. Системите за сухо строителство са добър избор за райони, за които е характерна много висока сеизмична активност. По-малките натоварвания, особено, ако са на по-високите етажи, предотвратяват предаването на хоризонтални и вертикални натоварвания върху преградните конструкции. Преградните стени, за изграждането на които се използва гипсокартон са много добро решение за обществени и частни сгради, заради по-малката дебелина на стените  отдаваната площ е по-голяма, от тук и паричните потоци от наем са в по-голям размер. За хотелите по-голямата спестена площ може да означава повече на брой стаи и апартаменти, носещи приходи, както и повишаване на категорията.

Налагането на сухото строителство като добра алтернатива на традиционното е вследствие възможността то да се извършва през всички сезони. Техническата възможност целогодишно да се извършва строителната дейност, съдейства за по-бързото осъществяване на печалба от инвеститорите и изплащане на кредитите, при взети такива. Системите за сухо строителство се прилагат също толкова добре при строежа на нови сгради, както и при вече изградени. При новото строителство изграждането на преградни стени, окачени тавани и предстенни обшивки, намалява необходимостта от влагането на армировка и бетон с близо 20%.

По въпросите, свързани с гипсокартон има многобройна информация, но за непрофесионалистите, често пъти тя не може да улесни решението за отговарящия на техните нужди гипсокартон, какви елементи на сухото строителство са им нужни и т.н.Ако искате добър съвет за необходимите ви материали за сухо строителство се насочете към строителна борса, след отправяне на запитване, с вас ще установи контакт обучен продавач-консултант.

Системите за сухо строителство намират приложение както в новостроящи се сгради, така и във вече създадени. Домовете придобиват неповторима атмосфера с разнообразните форми на окачените тавани, в дългосрочен план за стаи, в които е използвано сухо строителство се намаляват разходите за отопление.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в За дома. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *