Shopping cart

Грижите ли се достатъчно за вашата красива усмивка?

В стоматологична клиника „МЗ Дент“ зъбен камък се отстранява от практикуващ експерт по денална медицина с подкрепата на асистент, в рамките на един час, с помощта на ултразвук и скалер, който е за еднократна употреба. Асистентът изпълнява функцията да измуква кръвта и слюнката. Манипулацията завършва с полиране на зъбиния емайл с Airflow.

За да се ограничи риска от парадонтит се мият зъбите с билкова паста, мека четка, дентален разтвор и се ползва интердентална четка за венеца. Зъболекарят може да помогне като отстрани зъбния камък механично или чрез ултразвук.

В момента лечението на парадонтит все още е невъзможно. Измислени са стратегии, които контролират рецесията, но не е открит метод на възстановяване. Използват се аксесоари и лечебни продукти като меки четки, билкови пасти, дентални разтвори и интердентални четки за венеците. Съществуват някои медикаменти, които повлияват в определена степен на процеса на регресия, но все е най-важно е редовното миене.

Някои киселинни основи произхождат от определени хранителни продукти и напитки, които причиняват деминерализиране структурата на зъбите. Това довежда до кариесен стадий, който ако не бъде навреме лекуван, може да се задълбочи.

За да се ограничи рискът от усложнения е добре да се консултирате с вашия стоматолог дали миете надеждно зъбите си и дали не се налага да контролирате по-стриктно приема на определени групи храни. Посещавайте вашия стоматолог през не повече от шест месеца. За да имате красиви и здрави зъби мийте ги три пъти дневно, използвайте разтвор за уста редовно, интердентална четка и не подценявайте конците за зъби. Те премахват около 35% от вредната плака.

Доказано е, че парадонтитът рецесира по-интензивно и достига по-тежки форми при хора, при които приема на храна е нехармоничен и непълноценен. Благоприятстващи появата на парадонтит са както диетите, които изключват приема на цели групи жизненоважни хранителни продукти, така и прехранването, съобщават от Световната здравна организация.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *