Груб строеж | Довършителни работи

Изборът на жилище винаги е индивидуален, в зависимост от желанието, възможностите и предлаганите имоти на пазара. Други критерии за избора на жилище е това-дали ние ще живеем в него или купуваме с цел вложение и бъдеща печалба от неговата продажба.
Често използваните термини от брокерите по недвижими имоти са неразбираеми или имаме бегла идея за това, какво трябва да означават.
Ще се опитаме да ви разясним най-важните моменти в конструирането на едно жилище, етапите през които минава строителството, както и предимствата и недостатъците на новото и старото строителство, готовият имот и довършителни работи в нов апартамент.
Частите на сградата, наричани още елементи са носещата конструкция-готовността на която се нарича груб строеж , подът, покривът, вратите и прозорците.
Конструкциите на сградите биват архитектурни конструкции-това са жилищните сгради, и инженерни конструкции-мостове, пътища,язовири и други.
За да се стигне до етап завършено на „Груб строеж“ трябва да се направи изкоп, който да се отводни, обекта, на който се изгражда обекта да бъде ограден и обезопасен, да се подготвят временните постройки, както и складовете за материалите, които ще се използват в строителството. След това се изграждат над основните стени, подовете и таваните от стоманобетон или тухла/противоземетръсни шайби/, зидария, поддържащи колони, комини, канализационни шахти, стълбищни клетки и други. При извършване на всички мероприятия за достигане на кота „Нула“ имаме имот на етап „Груб строеж“
При закупуването на имот на този етап ангажиментът по довършителните работи за доизграждане, така че да стане годно за живеене е ваш. Освен това, за да бъдете допуснати до жилището, което сте закупили е нужно да имате издаден така нареченият „Акт 16“. Той се издава при пълна завършеност на жилището, така че да е годно за обитание.
Това включва-мивки в кухнята и банята, санитарен възел-в най-необходимата му част, подови настилки, боядисване и прочие.
Вариантите, за да получите така заветният „Акт 16“ са сами да извършите тези довършителни работи , или да се доверите на доказани фирми в тази област.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в Бизнес. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *