Shopping cart

Интериорен дизайн по китайски

Глобализацията през последните години дава възможност за нови и уникални идеи в декорацията и дизайна на домовете ни. Една от по-екзотичните и далечни идеи, които привличат вниманието на професионалисти и любители е китайските нюанси в интериорният дизайн.

Когато наблюдаваме домовете от Ориента, в нас изниква удивление от тяхната екзотична красота. На пръв поглед, подреждането на дома в азиатски стил изглежда лесна задача, но на практика изисква дълбоки познания за концепцията на Китайския интериорен стил.

Със своята хилядолетна история, китайският интериорен дизайн се основава на принципите на енергията, простотата и природата. Те се обединяват за постигане на мир и спокойствие и тъй като китайската култура се основава на традициите, елементите, съставящи този интериорен стил, трябва да са подчинени на китайските традиции.

Основи на китайския интериорен стил

Един от основните принципи, застъпени в този интериорен дизайн, е простотата. Стаята не бива да бъде запълнена с обикновените аксесоари. Важното тук е правилната подредба на няколко ценни и красиви обекти из стаята, за постигане на оптимален ефект. Само с тези няколко акцента, стаята остава просторна, светла и подчертава вкуса на собствениците.

Друг специфичен аксесоар, използван в китайския интериорен стил, е параванът. Те са едновременно стилни и функционални – не само, че разкрасяват стаята, но и придават доза интимност на някои части от помещението.

Какво е фън шуй?

Голяма част от принципите на китайския интериорен дизайн се основават на Фън Шуй или т.нар. древна традиция за подредба на дадено пространство с цел създаване на хармонична среда. Това е духовно напътствие, набор от правила, почти както традиционните архитектурни техники в наше време.

Когато китайският интериорен дизайн се води от правилата на Фън Шуй, се смята, че обитателите получават положително влияние по отношение на здравето, любовта, парите и щастието.

Изборът на китайски стил за вашия интериорен дизайн е голямо предизвикателство, но като такова може да бъде много успешно, когато накрая погледнете крайния резултат от съчетаните елементи в една обща картина, която може да наречете свой дом.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *