Справят ли се инверторните климатици при екстремно високи температури 

Инверторните климатици са един изключително висококачествен уред, от който можете да очаквате изключително високо качество на работата и дълъг живот. Много хора се опасяват, че инверторът няма да се справи с екстремните жеги през лятото.

Но нека се запитаме нещо – ако инверторите не успяваха да преборят лятната жега, тогава щеше ли търсенето на подобни уреди всяко лято излита до небесата в онлайн магазините (разгледайте в Klimatici.bg)?

Ще се справи ли климатикът на жеги около и над 40 градуса

Инверторни климатициКогато температурите навън достигнат 40 градуса, инверторните климатици все още са напълно в състояние да се справят с жегата. Въпреки това, както всяка друга охладителна техника, те работят наистина на пълни обороти.

Само по този начин е възможно да продължат да поддържат температурата в приятни граница, а у дома да бъде все така хладно и свежо.

При подобни екстремни стойности способността им да са икономични може да намалее, защото уредът постоянно се бори да осигури комфорт на фона на ужасната жега навън. Въпреки това, климатикът ще използва всяка възможност за да намали оборотите на работа.

Какво можете да направите

За да не намалява ефективността на уреда, можете дори да го предизвикате като му зададете температура, която е с градус – два по-ниска от желаната. По този начин е по-лесно за уреда да постигне предпочитаните от вас градуси.

Като цяло, начинът да преодолеете жегата е като оставяте японския климатик да работи дори и когато у дома ви няма никой. Поне можете да сте спокойни, че този тип уреди са безопасни, стига ел инсталацията да е в добро състояние.

Така, когато се приберете у дома, ще усещате наистина много приятен комфорт, а ако уредът е във вашия офис, тогава можете да го оставяте да работи на по-ниски обороти, когато ви няма там.

Съвет и от здравните специалисти

Всички ние се изкушаваме да направим помещенията приятно свежи и прохладни през летните месеци, но здравните специалисти ни съветват да бъдем по-умерени с това свое желание.

Те но припомнят, че дори и за съвсем здрави хора може да бъде истински шок да преживяват постоянно толкова голяма разлика в температурата и ни съветват просто да поддържаме 6 – 7 градуса разлика с външната среда.

[Total: 1   Average: 5/5]

За dg_seom

Моето име е Димитър Георгиев и се занимавам професионално с SEO копирайтинг и Article маркетинг. Работата ми е ангажирана с някои от най-известните SEО специалисти в България, които разчитат на мен, за да получават огромно количество авторско съдържание. Поддържам и собствен блог за статии с гост автори, здравната медия - Lechenie.BG и сайт за интериор, осветление и паркет и цялостни интериорни решения.
Публикувано в За дома с етикети . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *