Инверторни климатици или конвенционални климатици

Все по-разпространен електроуред от нашето ежедневие предлаганите на българския пазар климатици стават все по-разнообразни. Това често е факт от гледна точка на монтажа на климатици, но днес по-специално внимание ще отделим на разликите в тяхната ефективност.

Често, когато избираме климатици ни предстой избор между обикновени или наричани още конвенционални и инверторни климатици. Каква обаче е разликата между тях ще се опитаме да отговорим на този въпрос именно тук.

  • Конвенционални климатици – този тип климатици не са особено икономични, тъй като винаги работят на пълна мощност и се стремят да затоплят помещението, за да се насладим на комфорт в дома си. Това е чудесно, но все пак при такова натоварване те изчерпват своя ресурс доста по-бързо. Тези климатици отдават толкова енергия колкото са получили от своята консумация на такава, като това не ги прави и особено икономични, което често е причина хората да избират тяхната алтернатива.
  • Инверторни климатици – тези климатици са изключително популярни заради своята ефективност при работа и ниският разход на електричество. Но защо това е така? Много просто – тъй като те използват по-модерни технологии, това позволява да се отдава повече топлинна енергия, отколкото при същите показатели при конвенционални климатици. Благодарение на високоефективните си компресори те значително редуцират сметките ни за електричество. При този тип климатици се наблюдава постепенна работа на компресора, който не се изхабява като се включва и изключва постоянно, а посредством леки корекции във веднъж достигнатата температура в помещението тя се поддържа еднаква с минимална работа. Освен намаленото ниво на консумация на енергия, инверторните климатици са доста по-тихи и надеждни, а заради липсата на превключване между различните режими са и с по-дълъг живот.
  • Хиперинверторни климатици – тези климатици са инвертори по своята същност, но се отличават с изключително високи нива на ефективност, която ги подрежда в по-висок клас. Освен страхотната си ефективност, тези климатици са и по-скъпи, но всеки избрал подобен тип климатик може да се наслади на неговата страхотна и икономична работа.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

За dg_seom

Моето име е Димитър Георгиев и се занимавам професионално с SEO копирайтинг и Article маркетинг. Работата ми е ангажирана с някои от най-известните SEО специалисти в България, които разчитат на мен, за да получават огромно количество авторско съдържание. Поддържам и собствен блог за статии с гост автори, здравната медия - Lechenie.BG и сайт за интериор, осветление и паркет и цялостни интериорни решения.
Публикувано в За дома. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *