Как да вземем iPhone 11 Pro Max на по-добра цена?

Достъпните от Apple смартфони са изключително качествени и желани от хиляди потребители. Те са надеждни, престижни и много производителни. Единственият им недостатък, като представители на премиум-сегмента, е тяхната висока цена. Някои ги смятат за надценени, в сравнение с останалите аналози на пазара, а други просто имат недостиг на бюджет за покупката им. Ако сте почитател на iPhone 11 Pro Max и искате да го получите на значително по-ниска цена, прочетете тази статия.

Какви са особеностите на iPhone 11 Pro Max

Смартфонът се появява през 2019 година и бързо завладява сърцата на феновете на американската компания със своя невероятен дизайн и стъклен елегантен корпус. Дисплеят му е 6,5 инча и с резолюция 1242 x 2688 и 458 ppi плътност на пикселите. Задната му камера е 12 МП и е с троен модул от обективи за максимално качествени снимки, дори и в условия на слаба осветеност. 

В основата на хардуерната конфигурация на iPhone 11 Pro Max стои произведеният по 7 нанометровата технология 6-ядрен процесор Apple A13 Bionic. Това го прави с 20% по-бърз и с 40% по-енергоефективен. Времето за разговори, според производителя, с едно презареждане на батерията е до 20 часа, а за възпроизвеждане на музика – до 80 часа.

Защо покупката на втора ръка iPhone 11 Pro Max е изгодна

Покупката на употребяван Айфон е на значително по-евтина цена в сравнение с новия апарат и при внимателно търсене и отделяне на нужното време, могат да се намерят изгодни оферти. Това са произведени от качествени материали мобилни устройства и се чупят само при небрежно отношение от страна на собственика. Корпусът е обхванат от закалено и устойчиво на драскотини стъкло, което важи и за дисплея, а употребата на подходящ кейс може много да запази външния вид на телефона.

Apple е една от компаниите, които продължително време поддържа софтуерно мобилните си устройства и редовно пуска актуализации. Това означава, че дори и по-стар модел, какъвто е вече iPhone 11 Pro Max, ще работи отлично с настоящите приложения, а операционната система iOS 13 ще бъде достатъчно стабилна и защитена. Епъл много работи по софтуерната оптимизация на платформата си и с всяка нова актуализация се забелязва осезаемо забързване в работата на устройството. Интерфейсът е изключително бърз и плавен в работата си така, че получавате най-доброто, въпреки, че използвате по-стар модел Айфон.

Какви съвети за избор на употребяван телефон дават експертите

От сайта за частни обяви Bazar.bg съветват, преди покупката на iPhone 11 Pro Max да установите неговата оригиналност, като проверите серийния номер, който трябва да съвпада с този на кутията. Това се постига от меню „Настройки“ в раздел „За устройството“. От сайта допълват, че неоригиналните апарати са със значително по-ниски цени.

Проверката на състоянието на външния вид е първата стъпка. Възможно е да има драскотини по корпуса и следи от употреба, но повредите по екрана и обективите на камерите са недопустими. Конекторите не трябва да имат ръжда, което показва че iPhone 11 Pro Max не е мокрен и не е изпускан във вода. Задължително проверете работоспособността на бутоните за заключване и за усилване и намаляване на звука.

При проверката, поставете SIM-картата на устройството и направете тестов разговор, за да проверите чуваемостта и силата на звука в слушалката. Свържете се към обществената Wi-Fi мрежа и тествайте режима геолокация, влезте в различни сайтове и проверете работата на приложенията за видео сайтовете, като YouTube и други.

Направете проверка на камерата и я тествайте с пробна снимка на светло и на слаба светлина. Заснемайте пробно кратко видео, като сферите посочените данни за качество. Когато правите покупка на втора употреба iPhone 11 Pro Max, трябва да сте с нагласата, че ще има някаква степен на следи от употреба по корпуса, но тя трябва да е в рамките на разумните граници. Всякакви пукнатини по корпуса и стъклото са недопустими. Наличието на хлабави участъци между отделните части на корпуса и неговото скърцане при леко раздвижване са сигнал за изпускане и силен удар. Подобни устройства не си струват покупката.

От къде да изберете iPhone 11 Pro Max на достъпна цена

Съществуват няколко различни места, от които можете да изберете и закупите iPhone 11 Pro Max на значително по-евтина цена от новия вариант:

  • онлайн в сайтовете за частни обяви – в специалния раздел са достъпни множество обяви на отделни марки и модели телефони на различни цени. Някои са почти нови модели, а други са с видими дефекти и на много по-ниски цени. От Bazar.bg препоръчват да се насочите към офертите, предлагащи устройството с оставаща гаранция. Така получавате iPhone 11 Pro Max с прилична външност и възможност за безплатен ремонт при наличие на функционални неизправности;
  • специализираните онлайн магазини – съществуват физически или виртуални търговски обекти, предлагащи употребявани телефони на значително по-ниски цени. Предимствата в пазаруването от подобни магазини е, че предварително телефоните за продажба се тестват за работоспособност и са пълнофункционални. Пазарувайки от такъв обект, се възползвате от по-ниска цена и гаранция от търговеца;
  • обектите за демонстрационна техника – това са електронните джаджи, които се използват по изложения за тестови устройства на посетителите. Чрез тях, потребителят може да изпробва възможностите на апарата и да реши дали да купи или не. Въпреки че са малко употребявани, те спадат към категорията втора ръка модели, значително са запазени и се предлагат на евтини цени. Външно са почти като нови, а функционално предварително са тествани.

От Bazar.bg силно препоръчват, ако купувате втора ръка iPhone 11 Pro Max от обява, да не предплащате по никакъв повод и да поръчвате с опция тест и преглед преди плащане. От платформата също съветват всички потребители да подбират търговците с висок рейтинг за успешно приключени сделки с други потребители. Не се препоръчва пазаруването в емоционално състояние и след употреба на алкохол. По никакъв повод не се подвеждайте по крайно ниските цени, тъй като това са или китайски Андроид имитации или ще получите апарат, който е със сериозни функционални или физически дефекти.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в GSM. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *