Избор на килими за различните помещения в дома

Килимите си остават един незаменим начин да повишим уюта и лукса в своя дом. Те имат традиционно място в българския бит, като са част от традициите в нашата богата история и не напразно в България има области изключително популярни с качеството и красотата на своите килими.

Килимите биват избирани в зависимост от своя цвят, цени и материали (до голяма степен този фактор зависи от техния произход). За да подберем най-подходящите килими и по-конкретно материалите, от които те са създадени с оглед на помещенията, където желаем да ги използваме е нужно да разполагаме с малко повече информация за тяхната същност. Материалите за създаване на килими са два вида изкуствени и естествени, като напоследък се оформя и съчетание от двата вида с цел по-високото им качество.

Ето какви са подходящите материали за създаване на килими за отделни помещения от нашия дом:

• Килими във входното антре – тези килими трябва да са силно устойчиви на замърсяване и на по-висок трафик т.е. по-често да се стъпва върху тях. Най-подходящо е използването на изкуствени влакна, които са по-лесни за поддръжка и с по-ниски цени, като освен това позволяват третиране с по-груби препарати за премахване на замърсявания и петна.

• Килими в детската стая – тук е подходящо използването на килими с по-къси влакна, като те са по-трайни и по-структурно стабилни т.е. измененията в следствие на поставени мебели ще са доста по-малко.

• Килими в спалнята – тук е подходящо използването на естествени материи като вълна. Въпреки по-високите цени на тези килими, те имат своите предимства в лицето на меките си повърхности и високото ниво на шумоизолация, като създават усещане за интимност и романтика.

• Килими в хола – отново може да бъдат използвани къси влакна по подобие на детската стая, които са по-устойчиви на износване.

Килимите в един дом са един страхотен начин да създадем неповторим стил и уют, благодарение на които да се чувстваме комфортно в своя дом, както ние така и нашето семейство. При покупка е добре да съобразите съответните цени на килими с тяхното качество, за да си осигурите траен и красив вид на вашия дом.

[Total: 0   Average: 0/5]

За dg_seom

Моето име е Димитър Георгиев и се занимавам професионално с SEO копирайтинг и Article маркетинг. Работата ми е ангажирана с някои от най-известните SEО специалисти в България, които разчитат на мен, за да получават огромно количество авторско съдържание. Поддържам и собствен блог за статии с гост автори, здравната медия - Lechenie.BG и сайт за интериор, осветление и паркет и цялостни интериорни решения.
Публикувано в За дома. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *