Избор на спа хотел във Велинград

По света, Спа и Уелнес процедурите набират все повече почитатели. У нас може да се каже същото, обаче съществуват хора които продължават да твърдят, че Спа терапиите са поредната глезотийка измислена с цел да дадем парите си на вятъра. И разбира се, нормално е когато видите луксозния Спа център в съседния блок, който е боядисан в искрящо розово, да си направите извод за останалите места и като цяло за Спа процедурите — че са предоставени за блондинки и пр. Нещата, обаче, не стоят точно така.
Съкращението SPA означава Sanus Per Aquam или Здраве чрез вода. Днес има много варианти за спа програми – процедури с минерална, морска вода или водорасли, подводни масажи, ароматерапия и др.
Това са световно известни техники, прилагани от векове с цел подобряване състоянието на тялото и духа.
Най-възрастната рецепта за добро здраве и дълголетие е балнеологията.
От векове хората използват лечебните свойства на топлата вода, къпят се в гейзерите и горещите извори. Потапянето в топла вода подпомага разширяването на кръвоносните съдове, ускорява кръвообращението и ускорява снабдяването с кислород на всички тъкани на тялото.
Водите в повечето случаи надхвърлят ефекта на лекарствата. Сулфат минералните води, например, са особено ефективни срещу чернодробно-жлъчни заболявания. Цветни, сулфат минерални води придават добър лечебен ефект при анемии. Минералните води, богати на сол са най-подходящи за външно лечение при артритни, дегенеративни и възпалителни заболявания, както и за някои сериозни — ортопедични, неврологични и гинекологични заболявания. Оздравителен акт на водата богата на газ—сероводород е изключително благоприятен за тялото. Спа терапиите с минерални води са рутинна практика, означава да се отпуснете и да почвалите на тялото ви да се изчисти от химически и термичен шок. Доказано е, че в българските минерални води се съдържат всички полезни минерали.
У нас се строят все повече планински хотели. Те предлагат пълен набор от Спа процедури. Сред най—популярните от тях си остава балнеолечението. Има едно място в страната ни, в което можем да съчетаем лечебните терапии и разкрасяващи процедури с чистия въздух и красивата природа. Това е Велинград спа.
Живописната местност, където се намира градът е едно от най-слънчевите места в страната. Велинград е малък и спокоен, но за сметка на това се намира в близост до по-големите центрове в страната — София и Пловдив. Там, сред красотата на Западни Родопи, можете да откриете едно райско кътче и това е Макси Хотел Велинград. В него можете да получите всичко, от което имате нужда, а дори и повече. Уелнес терапии, Спа процедури Велинград и професионални масажи. Ще можете да останете на сами със себе си в стаите за релаксация или да продължите работата си в конферентните зали.
Подарете си това от което имате нужда.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Здраве. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *