Изгубени в полета

Според статистиката, причините багажът ни да се загуби по време на полет могат да бъдат обобщени в три най-често срещани случая. За изминалата година, според сведенията на световните авиокомпании на 1000 пътници, се падат средно по 12.07 загубени пътнически чанти.

Случай 1: Етикетът на багажа е повреден или изцяло откъснат

Когато чекирате багажа си, е възможно той да бъде означен нечетливо или неправилно указващ дестинацията му етикет. Дори и да е правилен обаче, често се случва етикетът да се откъсне от багажа ви. За да стане пълна бъркотията, обикновено се случва така, че сте забравили да попълните ID-то на самата чанта или куфар с имената и адреса си.

За съжаление, никой няма да забележи липсващите или нечетими етикети, чак докато багажът не отиде в натоварената зона за разпределение. И тъй като няма да е ясно къде отива, най-вероятно е да си остане там.

Случай 2: Забравяте да си вземете багажа след като кацнете

Причините за подобна разсеяност могат да са много – бързате да вземете такси, получавате важно обаждане или sms съобщение точно в този момент, или може би просто се прекалили с коктейлите по време на полета. Каквато и да е причината да подминете лентата с багаж и да се настаните в резервирания от вас хотел с един куфар по-леки, не забравяйте, че след като багажът ви е останал самотно въртящ се на лентата, служител от летището ще го отнесе в стаята за непотърсен багаж, откъдето можете да си го вземете, когато се сетите за него.

Случай 3: Служителят вписва грешен код

Има случаи, в които когато чекирате багажа си, служителят по невнимание поставя неправилен дестинационен код. И ето, че вие тръгвате към LGA (Летище La Guardia), а багажът ви щастливо заминава към LAX (Летище Los Angeles International).

При такава ситуация, когато пристигнете, а багажът ви не дойде с вас, попълвате формуляр за загубен багаж, с подробно описание. Служителите уведомяват същите от другите летища да търсят непотърсен багаж с такова описание. И в този случай, ако предварително сте надписали куфара или чантата си с имена, контакти и дори дестинация, е много по-вероятно багажът ви да стигне до вас.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

За Евтини Самолетни Билети

Самолетни Билети - Евтини Самолетни Билети
Публикувано в Туризъм и пътувания. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *