Как да използваме електроуредите – съвети от Tehnomix.bg

Електроуреди от Техно Микс

Как да използваме безопасно електроуредите вкъщи

Въпреки, че битовите електроуреди са наши помощници в кухнята, те работят под високо напрежение, което пък може да бъде много опасно за човека, ако не се спазват определени правила за безопасност на използване. Например не бива да боравим с уреда с мокри ръце или пък да го бършем с мокра кърпа, докато е включен в ел. контакта. Също така, изключително важно е да не докосвате с голи пръсти оголените проводници, ако те са под напрежение или да забравяте включен уреда и да излизате навън.

Какво да правим със старите ел уреди

  • Къде се изхвърлят – изхвърлянето на големи или малки домакински електроуреди в кофата за боклук е забранено. Съгласно актуализираната еконаредба, общините са длъжни да поставят специални контейнери за излезли от употреба големи или малки домакински уреди, които на по-късен етап се предават за рециклиране в специализирани пунктове;
  • Изкупуват ли се – съществуват различни търговски обекти за изкупуване на старото Ви оборудване, без обвързване с покупка на ново. Съществува вариант също да предадете старата си техника и да закупите нова с отстъпка.

Препоръчително ли е да използваме втора ръка

При покупката втора ръка, ние получаваме уреди с по-къс жизнен цикъл за използване, но и за по-ниска цена, докато покупката на нов аналог е по-скъпа, но и с по-голям жизнен цикъл на употреба. Така, че ако искате да спестите средства, изберете първия вариант, а ако за Вас дълготрайността е от значение, заложете на втория.

Какви видове има

Съществуват множество разновидности, като например готварски, хладилни, миялни, перални и т.н. Всички те принадлежат към домашното кухненско оборудване, но се предлагат в отделни категории за по-лесно ориентиране сред многообразието.

Начин на свързване

Вариантите за свързване са два, а именно успоредно и последователно. Защо се свързват успоредно в електрическата мрежа, а не последователно? Когато свързването е успоредно, дори и един от консуматорите да бъде изключен, останалите ще продължат да работят пълноценно. При последователното свързване, ако един от консуматорите бъде изключен, останалите след него също ще спрат да работят. Също така, при последователно свързаните консуматори, всеки следващ ще получава по-малко мощност от предходния.

Колко ток харчат различните типове

Всеки електроприбор има определен клас на консумирана електроенергия за единица време, като сред съвременните модели има както изключително икономични модели от енергиен клас А. Съществуват дори още по-икономични, обозначаващи се с А+, А++, А+++ и колкото плюсовете зад буквата са повече, толкова икономичността е по-голяма. Другата категория са, такива с по-висока консумация до клас G.

Откъде да купя

В магазина Техно Микс предлагаме само и единствено нова битова техника за дома с изключително изгодни условия, като дългогодишна гаранция, консултации с професионалисти, безплатна доставка при покупка на продукти над 50 лв и т.н. Имате също възможност за пазаруване на изплащане, а за повече информация, свържете се с нас.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Публикувано в Won Hundred Outlet • Мода за мъже и жени • Супер цени — Mania.bg. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *