Shopping cart

Как да избегнем раните по краката – съвети от Fashionzona.bg

  • Главна
  • Здраве
  • Как да избегнем раните по краката – съвети от Fashionzona.bg

рани от обувки

Сблъсквали сте се с рани и мазоли по краката, поне веднъж в живота си. Е, разбира се, че не е приятно,особено на дълъг път – няма как да ги смените, няма какво друго да обуете и се принуждавате да стискате зъби, докато приключи пътуването. А да не говорим, ако се наложи продължително ходене, тогава вероятно ще се „бръкнете” дълбоко, за да си купите други обувки, ако мястото го позволява. И невинаги това решава проблема. Е има начини да ги избегнете или поне до колкото е възможно. Първо ще изясним какви обаче са причините за появата им.

Причини за рани по краката

Те могат да са няколко, като започнем от метеорологичните условия и стигнем до нашия избор на модел. И все пак има някои фактори, които можем да предвидим.

Протъркване

Обикновено се получава, когато ги носим дълго време, без да ги събуваме, защото ходилата се подуват. Затова сложете в чантата си няколко лепенки, които определено ще пооблекчат разраненото място. Съветваме ви да вземете водоустойчиви (те са с гладка и лигава повърхност) и по-обемни като размер, за да покрият по-голяма повърхност от крака.

Неудобни обувки

Забравете ги! Ако веднъж вече сте се чувствали зле в тях, няма нужда да си го причинявате, особено когато ви чака пътуване, екскурзия или обиколка. Винаги залагайте на ниски ежедневни обувки и вече изпитани такива, с които стъпвате леко и ви е удобно. Не надскачайте себе си!

Неточен размер

Отивате в магазина, обувате типът, който е привлякъл вниманието ви и хоп – готови сте. Прибирате се у дома и там разбирате, че са ви малки. Ако са тесни, лесно ще се справите. Натъпкайте ги с парцали и ги сложете във фризера за няколко часа (не, не се шегуваме). След като ги извадите, обуйте дебели ватирани чорапи и се разходете вкъщи. Със сигурност ще се разширят достатъчно.

Как да ги избегнем

Изброихме някои от възможностите по-горе, но има още нещо. Ами ако са нови и сте си ги купили, именно заради ваканцията?! Тогава вероятно няма как да сте сигурни в тяхното удобство.

  • Вземете си няколко лепенки в чантата;
  • Мехлем за мазоли (те са в малки тубички и няма да заемат много място);
  • Тънки и дебели чорапи – не се знае с кои ще ви е по-удобно;
  • Резервен чифт, като „облекчение”, че във всеки един момент ще можете да се преобуете;
  • Изберете модел с връзки – така поне ще можете да регулирате ширината.

Забравете токове, платформи и всякакви видове неустойчиви подметки. Все пак дългият път не е подходящ за тях. Съветът ни е да подходите с голямо доверие към спортните модели – кецове и маратонки. Нека да бъдат изработени от хастар, защото са най-леки, ако сезонът и времето навън позволяват. В противен случай, добре е вътрешната част да е мека, стелката да е въздушна (силиконова) и да има поне малка платформа, за да не стъпвате директно на земята.

Приятен път и свежи преживявания!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *