Shopping cart

3 начина да изберем правилната маска за коса

Как се използва маска за коса - BeautyMall.bg

Как се използва маска за коса - BeautyMall.bgИзборът на правилната професионална маска за коса може да се окаже разликата между хубавата и изтощената коса. Можете да чуете различни съвети за това как да направите най-добрия избор, но малко са онези, които действително си заслужава да бъдат взети под внимание.

Ето какви 3 съвета дават експертите от онлайн магазина за козметика BeautyMall.bg, специализиран в грижата за косата:

Как да се ориентираме правилно

Според специалистите в бранша, за да се ориентираме правилно трябва да съблюдаваме определени критерии при избора на маска. Ето кои са част от тях и кое може да ни е от полза:

1. Избор на подходяща марка

Изборът на подходяща марка не ни дава гаранция, че ще попаднем на най-подходящия продукт, но е една добра база, от която да се започне.

Така например, по-добрите марки козметика отговарят на редица критерии за качество, които при по-обикновените марки не се покриват;

2. Консултация със специалист

Ако се консултирате с опитен специалист, ще можете да научите съвсем точно какъв тип е вашата коса. Това ще ви насочи и в правилната посока по отношение избора на продукт.

Много често хората не са запознати с косата си и нейните нужди, като съществуват твърде много заблуди.

Един типичен пример е битуващото мнение, че пърхотът се предизвиква от сухота на косата и на кожата на главата докато това съвсем не е така. Всъщност, истината е, че в основата си пърхотът се среща предимно при хора, страдащи от прекомерно омазняване на косата.

3. Разберете разликата между маската и балсама

Докато балсамите за коса са с по-малък и тесен спектър на действие, те много често се нуждаят и от доста по-малко време за да подействат.

От своя страна, маските са много по-разнообразни като спектър на действие, но са и по-особени с това, че на практика те се нуждаят от доста повече време за да подействат.

Има продукти, които за да подействат се нуждаят от приблизително 3 или 5 минути, което ви позволява да оставите маската да действа, докато миете останалите части на тялото.

В същото време, има маски, които се нуждаят от 20 или 30 минути, което обикновено означава, че след това трябва да се върнете отново в банята;

Защо е толкова важно да се четат етикетите

Всеки продукт се отличава с различни характеристики на употреба и какви са те, това може да ви каже само производителя.

Те могат включват различни начини на нанасяне, на отмиване, продължителност на задържане върху косата и много други. При всички случаи, само производителят може да ви насочи към това как правилно да ползвате съответната маска за коса или можете да се свържете с онлайн магазин за козметика BeautyMall.bg и да потърсите професионален съвет от екипа на специалистите.

Не се колебайте да почерпите знание за това как изглеждате, защото става дума не за какво да е, а за това как изглеждате и по-конкретно как изглежда вашата коса.

Comments are closed