Shopping cart

Как да наторявате зеленчуковата си градина

Едно от най-важните неща, които трябва да направите ако искате да имате плодородна зеленчукова градина е да използвате торове. Трябва да сте много добре информиран за конкретните торове, които са подходящи за растенията, които отглеждате. Например ако използвате неправилните продукти за дадено растение, това може да се окаже пагубно за реколтата ви. Друга често срещана грешка е да използвате неправилно продукта, който иначе е подходящ за конкретното растение. Най-често това се изразява в предозиране и също може да има много лоши последствия за растенията ви.
Повечето торове освобождават сравнително бавно своите хранителни вещества и затова ако ги прилагаме твърде често е възможно да се получи преторяване, а това вреди на растенията. Винаги когато прилагате даден продукт прочетете внимателно указанията на етикета му. Там задължително трябва да е спомената, колко често се прилага продукта и в какви количества.
Трите основни съставки за повечето видове торове са азот, фосфор и калий. Те се съдържат в различни концентрации в различните продукти. Всеки един от трите компонента насърчават различни видове растеж. Азота подпомага растежа на листата и стеблото, фосфора укрепва кореновата система и увеличава добива от конкретното растение, а калия засилва издръжливостта на растенията. Първоначално е добре да използвате и трите компонента в ранния стадий на растеж, но след това трябва да внимавате особено с азота, защото ако го предозирате ще се развие буен растеж, който обаче ще остави растението безплодно.
На пазара се предлагат много разнообразни видове торове, някои от тях са органични други химически. Всеки сам трябва да прецени какво иска да сложи в градината си, защото после ще консумира зеленчуците и плодовете, които е произвел. Съществуват много спорове относно вредите и ползите от химическите торове. Много хора предпочитат да използват само органични вещества, за да са сигурни, че по никакъв начин няма да навредят на организма си. От личен опит обаче мога да ви гарантирам, че продуктите на АминоКвилант са доказано безопасни и можете да ги използвате без никакви притеснения.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *