Shopping cart

Как да се справим с мръсотията в тесните пространства у дома

  • Главна
  • Услуги
  • Как да се справим с мръсотията в тесните пространства у дома
Почистване на щори у дома с "Борисов Клийн"

Колкото и да сме вманиачени по чистенето у дома или просто се грижим достатъчно добре за хигиената, винаги остават не особено добре почистени места.

Качеството на този процес вкъщи зависи не само от нашите усилия или от качествените препарати, които използваме. Понякога са ни нужни малки и на пръв поглед незначителни хитрини, които правят този процес далеч по-лесен и по-качествен.

Малките места, които често пропускаме да почистим касаят много често онези ниши и тесни пространства, които успяват да съберат достатъчно мръсотия, но по една или друга причина или заради трудния достъп до тях понякога предпочитаме да си представим, че те изобщо не съществуват.

Тук ще прегледаме някои от основните тесни пространства вкъщи и начините, чрез които да ги лишим от мръсотията и праха качествено.

1. Цепнатините между бутоните на клавиатурата на компютъра.

Това коварни ниши, които често събират достатъчно много прах, за да бъдат наречени мръсни.

Едва ли има уред, който да се справи с тази зона, но винаги съществуват малки трикове, които да ни помогнат с тази задача.

Като първа стъпка, просто обърнете наопаки клавиатурата, за да изпаднат всички по-едри замърсители, като трохи например (всеки похапва край компютъра си).

След това вземете по-твърд лист хартия и го прегънете по начин, по който да получите остър ръб. С негова помощ ще успеете да се отървете от наслоения прах в тесните ниши между бутоните.

2. Релсите на плъзгащите се прозорци и врати

Понякога прахосмукачката ви не разполага с достатъчно тесни накрайници, за да се справите с това пространство.

За целта можете да използвате картонения остатък от ролка тоалетна или кухненска хартия.

Той ще пасне чудесно на накрайника на прахосмукачката ви. В другия край го премачкайте, за да успее той да влезе в тесните релси на плъзгащия прозорец и готово.

Край на труднодостъпните места за прахосмукачката

3. Щори

Почистване на щори у дома с Ecofin2000Ако щорите на прозореца ви са от типа ребра, можете да се справите с праха там доста лесно. Имате нужда от готварски щипки за сервиране на храна и малко ненужни парчета плат.

Микрофибърт ще свърши чудесна работа при почистване на щорите у дома. Намотайте парчетата плат около върховете на щипките и защипете по едно ребро от щорите, придърпвайки с леко притискане в една посока. Така ще кажете сбогом на праха по щорите.

4. Климатика у дома

Ребрата на отворите на климатика у дома ви със сигурност събират повече прах, отколкото предполагате или ви се иска.

За целта ви е нужен просто един кухненски нож за мазане (ако е възможно да не бъде остър), който да обвиете в парче мек плат. Така получения инструмент плъзнете между ребрата на въздушните отвори на климатика и готово.

5. Най-миниатюрните ниши

Такива са инкрустираните  и релефни надписи на марки по техни продукти. Независимо дали са видео или аудио техника, лейбъли на различни марки върху други продукти, те събират прах и наслоявания, които трудно могат да бъдат почистени.

Най-добре работа тук вършат памучните тампони за уши.

С тяхна помощ всяко тясно пространство може да бъде почистено достатъчно бързо и ефективно.

6. Релсите на душ кабините в банята

Това са тесни пространства, които са трудни за почистване дори с най-прецизния накрайник на прахосмукачката ви. За тази цел забравете за този уред. Нужни са ви малко хартиени кърпи и оцет.

Напоете листовете кухненска хартия с оцет и буквално ги натъпчете в тесните улеи на вратата на душ кабината. Оставете да подействат около половин час, след което всички наслоявания от вода, сапун и душ гел ще бъдат минало.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *