Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

Как да предпазим лаптоп батерията си от бързо изтощаване

Лаптопите са модерна технология, които се отличават от останалите компютри заради своите батерии, които им придават мобилност. Към днешна дата голяма част от лаптоп батериите, които се употребяват са така наречените акумулаторни литиево йонни батерии с 4,6 или 9 клетки. Срещат съществена трудност в това да запазят заряда си за по-дълго време. Можем да съхраним енергията на батерията за по-дълго при положение, че се спазват следните указания:

  • Ако не използвате Wireless, Ethernet адаптера, Bluetooth и други е добре те да стоя изключени.
  • При по-ниска е дейността на HDD-то, толкова по-малко енергия ще се използва. Именно за това трябва да има допълнително свободна памет, която при необходимост от използването на виртуална такава да бъде сведена до минимум.
  • Икономисайте от системната памет, като отстраните непотребните програми, които се включва същевременно с Windows-а.
  • Спрете всички прозорци, които няма да ползвате в момента, не ги поставяйте на отворени, защото така се затормозява паметта, а това води до покачване на консумацията на енергия.
  • Ако имате намерение да видите краят на филма, които сте си пуснали е хубаво да ги зареждате от HDD-то, а не от CD-ROM. Понеже докато мобилния ви компютър, чете филма от устройството и консумацията на ток отново се покачва.
  • Ако сте извадили батерията и няма да е употребявате, хубаво е да е заредена до 40%.
  • Високите стойности на температурата не влияе изобщо добре на батерията – изтощава я, а пък ниската забавя процеса на само изтощение.

Кардиналното запитване, който поставят голяма част от хората е до колко е желателно да не се маха батерията от лаптопа или трябва да се маха. От една страна ако се остави, положителното е, че при токов удар лаптопа ще продължи да работи и вие ще имате възможност да съхраните работата си. Отрицателното в случая е повишаването на температура, която влия зле на батерия. При премахната батерия плюса е, че живота на батерията се съхранява за повече време, а като минус – при евентуален токов удар вие ще трябва да жертвате безвъзвратно всичко, което не е било записано.

Ако полагате необходимите грижи за своята батерия за лаптоп Asus, тя ще е готовност за много дълъг период от време.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *