Как да се справим със строителните отпадъци след ремонт

Сигурно много от вас са се сблъсквали с един неприятен момент, който идва след приключването на домашния ремонт, а именно етапа на чистене и извозване на остатъчните строителни материали.

Ще се постараем да ви дадем няколко варианта за действие при подобни обстоятелства, любезно предоставени от Stroizone.com – фирма, специализирана в предоставяне на услуги по къртене, чистене и извозване в София при точно такива обстоятелсва.

1. Срок за започване и завършване

Не правете компромиси със срока, който договаряте с избраната от вас фирма за почистването и извозването на строителните отпадъци. В крайна сметка, ако тя не може да се справи в желания от вас срок, то резонно е да се обърнете към друга компания, която да може да удовлетвори в по-голяма степен вашите очакания.

Добра практика е преди да сте ангажирали фирмата да имате ясно дефинирани срокове за приключване на тези дейности, а към всеки срок да върви и съответната неустойка за неговото неспазване. Така лесно и без излишни нерви можете да си гарантирате качествено обслужване в разумен за вас срок.

2. Започнете с нещо по-малко

Ако се налага да обслужвате по-голям строителен обект, то можете да дадете малки части от него на конкурентни компании и да видите как всяка от тях ще се справи в конкретната ситуация.

Този подход не просто ще ви помогне да изберете основния изпълнител на дейностите по кърти, чисти и извозва, а ще ви осигури и надежден партньор в перспектива. Вече ще знаете, че можете да разчитате на него в бъдеще, както по отношение на качество и срокове, така и по параметрите, касаещи крайната цена.

3. Подходяща механизация

В случай, че се налага да изберете фирма за къртачни, почистващи и извозващи услуги в София, то резонно следва да се запознаете и с нейните възможности по отношение на машините и ресурсите, с които тя разполага.

Не е далеч от мисълта на всеки, че ако става дума за по-малки обекти, като апартаменти, то едва ли ви е нужен огромен камион, който да си тръгне полупразен от обекта. Далеч по-добре в 99% от случаите е да се потърсят по-леки машини, защото това често рефлектира върху цената на услугата.

Преди да изберете която и да било фирма за кърти, чисти и извозва в София, то специалистите от Stroizone.com съветват да проучите и не по-малко важните неща. Това най-често касае отзивите от стари клиенти на компанията, гаранционните условия и т.н., ако държите да сте доволни след приключване на ангажимента на фирмата.

[Total: 0    Average: 0/5]

За dg_seom

Моето име е Димитър Георгиев и се занимавам професионално с SEO копирайтинг и Article маркетинг. Работата ми е ангажирана с някои от най-известните SEО специалисти в България, които разчитат на мен, за да получават огромно количество авторско съдържание. Поддържам и собствен блог за статии с гост автори, здравната медия - Lechenie.BG и сайт за интериор, осветление и паркет и цялостни интериорни решения.
Публикувано в За дома, Услуги. Постоянна връзка.