6 съвета как да избегнете подуване на корема и да свалите килограми

Възможно е да прекарваме вечерите по различен начин – да ходим на срещи, да гледаме сериали, да четем или да говорим по телефона. Това е полезно за настроението.

Защо пък да не отделите частица от това време за своето здраве и да настроите организма за сваляне на килограми? Ето няколко елементарни за изпълнение съвета, които ще ви помогнат с всеки изминал ден да ставате малко по-стройни и привлекателни.

1. Не прекалявайте с натрия

Ако не желаете сутрин да чувствате като надут балон – откажете се от солта на вечеря. Излишъкът от сол задържа вода в организма, което води до подуване на корема и отоци на краката. По-добре да приготвите зеленчуци на пара или постно месо, да повторим, не добавяйте в тях сол или подправки на тяхна основа.

2. Тренирайте вечер

Физическите натоварвания, които ви карат да се облеете с пот – са верният път към отслабването. Но не всеки може да се събуди сутрин по-рано, за да тренира, както трябва. Още по-трудно е да се намери време през работния ден за такива занимания, а пък вечер повечето хора не желаят да тренират, за да не погубят съня си. Между впрочем, последното твърдение – не е нещо друго, освен заблуда.

Според изследването, проведено от Американската фондация на съня, физически активни хора са с 60% по-доволни от своя сън. Като не е важно в кое време на денонощието се упражняват. Затова не трябва да се притеснявате за почивката си и да пропускате вечерните сражения с излишните килограми.

3.Приготвяйте утрешният обед предната вечер

Обичайното междинно хранене в близкото до офиса кафе съдържа двойна порция калории, отколкото би трябвало да изяждате на едно хранене. Затова е по-добре да си носите храна за обяд от вкъщи. И няма смисъл да отлагате нейното приготвяне на и без това тежката сутрин. Създайте си навик да се занимавате с това вечерта.

4. Пийте повече вода

Живителната течност нормализира функциите на отделителните органи и потиска апетита. Серия от изследвания, в които взели участие хора от различни възрастови групи показва, че пиенето на вода преди хранене намалява количеството на изяденото.

А това води и до понижаване на килограмите. Единственото изключение – не трябва да прекалявате с водата вечер, за да не ви безпокоят позиви за уриниране посред нощ. Затова се препоръчва да се преустанови пиенето на вода най-малко 1 час преди лягане.

5. Спете в пълна тъмнина

При пълна тъмнина организмът образува мелатонин. Този хормон се свързва с пълноценния сън. Но лабораторните експерименти с мишки подсказват друго интересно. Първо, недостигът на мелотонин води до трупане на килограми. И второ, мелатонинът стимулира образуването на кафява мастна тъкан, която имат всички бозайници.

Кафявата мастна тъкан, на свой ред препятства затлъстяването за сметка на изгарянето на бялата мастна тъкан, която се трупа от всички страни на тялото. Разбира се, това все още не са преки доказателства, но не трябва да се забравя, че много диетолози свързват пълноценния сън с намаляване на стреса.

6. Почивайте на хладно

Идеята да изгаряте повече калории по време на сън може да изглежда твърде добра, за да бъде истина, но изследванията на Националния център по биотехнологична информация на САЩ са установили интересен факт – хората, които спят в помещение, в което е 18 градуса изгарят 7% повече калории, отколкото тези, които го правят на 24 градуса.

[Total: 0    Average: 0/5]

За dg_seom

Моето име е Димитър Георгиев и се занимавам професионално с SEO копирайтинг и Article маркетинг. Работата ми е ангажирана с някои от най-известните SEО специалисти в България, които разчитат на мен, за да получават огромно количество авторско съдържание. Поддържам и собствен блог за статии с гост автори, здравната медия - Lechenie.BG и сайт за интериор, осветление и паркет и цялостни интериорни решения.
Публикувано в Здраве. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *