Как счетоводните къщи намират нови клиенти?

Независимо от това дали сте собственик на малък бизнес, или пък работите на трудов договор, рано или късно ще потърсите услугите на някоя счетоводна къща. Причините могат да бъдат разнообразни – проверки от данъчните, нужда да подадете някоя сложна декларация, или пък просто сте надвнесли някой данък, и сега искате да си го възстановите. А в нередки случаи просто ще имате нужда от еднократна консултация по повод някой сложен счетоводен казус.

И всички счетоводни къщи го знаят. Те постоянно се оглеждат за хора като Вас. В изобилието от фирми за счетоводни услуги конкуренцията е жестока – и всяка от тях търси своето място под слънцето – дори с цената на недотам честни практики.

По какъв начин счетоводните къщи се борят за парите в джоба Ви? Какви са най-често използваните стратегии, по които тези фирми търсят нови клиенти? Какъв е най-често срещания метод, по който повечето счетоводни кантори са успели да развият бизнеса си? Ето ги и тях:

 • Намиране на клиенти чрез връзки. Противно на пазарната логика, много от големите счетоводни фирми са развили бизнеса си, намирайки клиенти чрез връзките на собственика си. Много често се случва някой данъчен служител, работил дълги години в държавната администрация да напусне, за да основе собствена счетоводна къща, благодарение на натрупаните през годините контакти.
 • Вторият източник, който носи клиенти на една счетоводна къща, е рекламата тип „от уста на уста“. По този начин благодарение на съществуващите клиенти започват да идват и нови – защото никоя реклама не е по-убедителна от личната препоръка на някой бизнес партньор. Тук добрата репутация на счетоводителя е от ключово значение за развитието на фирмата.
 • Почти всяка счетоводна къща притежава и уеб сайт. Това не винаги е най-важният източник на нови клиенти, но значението на рекламата в интернет непрекъснато нараства. Тук съществува и една много интересна особеност – фирмите, които присъстват от дълги години на пазара на счетоводни услуги като цяло имат зле поддържани и занемарени уеб сайтове – защото повече разчитат на първите два източника. Докато новосъздадените счетоводни кантори обръщат много по-сериозно внимание на този тип маркетинг.
 • Намиране на клиенти чрез комисионери. Почти всяка счетоводна къща предоставя известна комисионна на някой, който има контакт с множество фирми – като например адвокати, регистриращи нови предприятия, служители в търговския регистър, и други. Те обикновено получават твърда сума или процент от всеки нов сключен договор за счетоводно обслужване.
 • Привличане на самостоятелно работещи счетоводители като съдружници. Принципът е прост – когато един самостоятелен счетоводител натрупа достатъчно клиенти, той отива да работи в някоя счетоводна къща – заради възможността да ползва офис, оборудване, счетоводен софтуер и търговска марка. А кантората изведнъж се сдобива с множество нови клиенти, и рязко разширява дейността си.
Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 3.3]
Публикувано в Wood Wood Outlet • Модерни аутлет дрехи • Онлайн цени — Mania.bg. Постоянна връзка.

9 Responses to Как счетоводните къщи намират нови клиенти?

 1. Васил каза:

  Интересно, ако реша да отворя счетоводна къща непременно ще използвам тези стратегии!
  Иначе има и още една стратегия – реклама във вестника! Старомодно, но все още върши работа!

 2. Мария Василева - счетоводител каза:

  Предлагам счетоводни услуги на изгодни цени. Ако имате някакви въпроси или искате да се свържете моля пишете на е-майл адреса посочен по-горе.

 3. Мария Василева - счетоводител каза:

  Електронната поща е [email protected]

 4. Милка Иванова каза:

  Фирма за счетоводни услуги с професионален стаж над 25 години извършва перфектно счетоводно обслужване на конкурентни цени с бонуси:
  =извършване на задълбочен финансово-стопански анализ на дейността на фирмата с конкретни мерки за подобряването й;
  =консултация за участие в проекти за финансиране от ЕС.
  за контакт: [email protected]

 5. Счетоводна къща НИИД Консулт каза:

  В търсене на нови клиенти, публикуваме нашата контактна информация: 1606 София, ул. Ами Буе 10, вх. Б, ет. 2, оф. 35, тел. 02 980 80 90, 0879 60 73 61
  Разполагаме с квалифициран персонал и имаме опит в обслужването както на български фирми регистрирани или не по ЗДДС, така и на дружества със собственици чуждестранни фирми или физически лица, развиващи дейност в България. За удобство на чуждестранните ни клиенти в работата си ползваме Английски език. За удобството и сигурността на всички клиенти предлагаме договор с фиксирани отговорности, ангажименти и срокове. Имаме добра репутация пред проверяващите органи.

 6. СКОДИ ЕООД каза:

  Професионални счетоводни, юредически, финансови услуги и конселтации. Независим финансов одит. Над 20г. опит във финансово-счетоводната сфера на бизнеса. Свържете се с нас на 088* *** *** за гр. Стара Загора и страната.

 7. CvetanS каза:

  Здравейте аз имам счетоводна къща и те първа набирам клиенти който го интересува да ми пиша на емйл.Благодаря !!

 8. Светлана Джоклева каза:

  Фирма „Астрея консулт“ ЕООД, предлага професионално счетоводно обслужване и данъчни консултации. Имаме повече от 7 годишен опит както с български така и с чуждестранни фирми регистрирани в България.
  Ако се нуждаете от качествени счетоводни услуги свържете се с нас на тел.0898996292 или на имейл:
  [email protected]

 9. Счетоводни услуги Варна каза:

  Интересна статия! Всеки има нужда от поне 1 клиент повече :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *