Shopping cart

Как се правят тежести за фитнес

Фитнес заниманията са съвременният начин да изваем красиво тяло, грижейки се и за общото си здравословно състояние. Те се практикуват от всеки втори човек, като днес и дамите са силно запалени по този вид тренировки. 

Упражненията със собствено тегло и тежести са гаранция за отлични резултати, като ако тренировъчната програма бъде допълнена и от подходящи добавки за изгаряне на мазнини и трупане на мускулна маса, то ние много скоро скоро ще изглеждаме в отлична форма.

Как се правят тежести за фитнес

Те са ни необходими, за да натоварваме отделните групи мускули, постепенно добавяйки дискове с различна тежест. По този начин, извършваните от нас упражнения ще бъдат още по-ефективни, а спортните ни постижения по-впечатляващи от очакваното. Ако имате достатъчно пространство в дома си, което да обособите като спортен кът, трябва да знаете, че можете да се сдобиете с импровизиран фитнес много лесно и бързо. 

В магазин Декатлон се предлагат разнообразни по вид тежести за фитнес, които осигуряват възможност да се комбинират по начин, по който Вие желаете. За да изпълните тренировъчната програма по възможно най-добрия начин, е желателно да си осигурите за силовите упражнения пособия като:

  • Комплекти дъмбели;
  • Единични дискове, които да комбинирате свободно; 
  • Лостове за направата на щанги с дъмбели;
  • Тежести за ръце тип гири (за начинаещите);
  • Стойка за кофички;
  • Лост за набиране;
  • Постелка за земя и др.

Много са начините и пособията, с които можете да извайвате тяло. Открийте всичко необходимо в онлайн магазин и купете изгодно. Спортувайте всеки ден с желание и хъс за страхотни физически резултати, без да забравяте, че постоянството е пътят към успеха.

Какви видове има

По-основните видове пособия за силови тренировки са дъмбели, гири и дискове. И трите варианта са много подходящи, за да оформите основните мускулни групи, също както и за да наблегнете на проблемните зони от тялото. Бицепс, трицепс, гърди, гръб, задни части и крака – можете да изглеждате и да се чувствате перфектно, а за перфектния избор на спортни уреди, заложете на Декатлон. 

Какво трябва да знаем преди покупка

Важно е да се съобразим с предварителната си подготовка, преди да изберем и закупим каквито и да е тежести за фитнес. Ако сме още в самото начало на физическите занимания от този вид, не е желателно да се натоварваме с прекалено тежки дъмбели или дискове. Постепенното навлизане в света на фитнеса ще Ви предпази от нежелани травми и лоши резултати.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *