Shopping cart

Какъв килим да изберем за нашето жилище

Ако сте решили да повишите комфорта и уюта в своя дом, то използването на качествени килими е един чудесен начин да реализирате тази задача. Днес ще ви дадем няколко съвета за това, как да изберете най-подходящите килими за своя дом.

Стандартната процедура при покупка на килими е първо да проучите техния пазар и да направите подробно пазарно проучване, за да откриете най-добрата сделка, която да ви осигури отличен килим на разумна цена. Не бива да подценявате запознаването с конкретната специфика около избора на килими, тъй като все пак това е една инвестиция в бъдещето, която има за цел да допринесе за общото задоволство и комфорт на цялото ви семейство, а какво по-добро от това, тя да бъде в един оптимален размер без излишен преразход на средства.

Като най-важно разделение на видовете килими се считат материалите, от които те са изработени. Значително по-скъпите килими от естествени материи са един страхотен избор за дома, но не всеки може да си ги позволи, като пазара дава възможност и да се спрете на значително по-достъпните изкуствени килими, които имат сходни характеристики.

Друг аспект, при които килимите се различават един от друг са техните цветове. За по-тъмните и малки помещения е добре да използваме по-светли тонове, които ще допринесат за повишаването на усещането за пространственост и ще направят тези стаи далеч по-просторни. Реципрочното важи пък за големите помещения, където едни по-студени тонове ще намалят това пространство и ще допринесат за директно усещане за комфорт в най-висока степен.

Ето и някои елементарни и общи насоки, когато говорим за отделните помещения и избора ни на килими за тях:

  • При малки жилища е добре да се използват килими с диагонални шарки и ярки тонове, които ще повишат усещането ви за широчина и пространство, въпреки неголемите размери на вашия дом.
  • Спалнята е място, където търсим уют. Това предразполага и използването на по-топли тонове, които да подсилят романтиката и комфорта в нея.
  • Детската стая и всекидневната са удобни за поставяне на килими с ярки цветове, които да ви дадат усещане за свобода и въздух.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *