Каква оценка може да се даде на ПВЦ дограмата

Според статистическите данни, се оказва, че най-масово използваната дограма в днешното строителство е PVC дограма. Тя притежава основните характеристики на една качествена дограма, и се доближава до тези на алуминиевата.

Основното предимство на PVC дограмата е, че тя е значително евтина, която я прави достъпна за по-голяма част от потребителите. Това, което я отличава от алуминиевата дограма е, че дълготрайността й е по-малка, но водещите фирми в бранша използват доста качествени профили, които могат да издържат до шестдесет години. Това всъщност не е никак малък период и от този факт е ясно, че вложените средства в дограмата си заслужват.

Материалът, от който е изработена една ПВЦ дограма се нарича поливинилхлорид. Той е свръхустойчив, независимо от външните температурни влияния запазва своите качества като същевременно изолира разликата, която се получава между външната среда и средата в помещението. Органичният произход на дограмата води до по-бързото й стареене. За да се попречи на това неприятно действие на ултравиолетовите лъчи обаче, могат да се добавят вещества към основния материал, които да го предотвратят. Има и специални масла и пасти, които се нанасят бързо и подобряват нейната устойчивост като цяло спрямо всички външни влияния и фактори.

Освен традиционната бяла PVC дограма, производителите предлагат и наистина много вариации по отношение на дизайна и декорациите. Това разнообразие се дължи на факта, че тази дограма е най-търсената на пазара и в същото време тя трябва да може да посрещне различните дизайнерски решения в строителството. Така например има имитации на дърво, на метал, различни цветни декорации, които я извеждат напред на този конкурентен пазар. За по-добрата естетика, която да се създаде в помещението, към рамките и вратите се предлагат и разнообразни обкови и механизми.

Специално за прозорци, много подходяща е ПВЦ дограмата, заради своите качества за топло и шумоизолация. По-големият брой камери, макар че повишава цената, предлага наистина много високо качество, на което си заслужва да се обърне внимание.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в За дома. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *