Какво да наблюдаваме при покупко – продажба на апартамент в София?

Продажбата / покупката на апартамент в София е една сложна дейност, която минава през няколко етапа. Един от тези етапи е огледа на апартамента, който е обявен за продажба и ние желаем да купим.

Огледите са неразделна част от всяка сделка по продажба или наем на апартамент в София. Има няколко компонента, за които да внимавате, ако желаете да се сдобиете с мечтания апартамент в София. Ето ги и тях:

1.Огледайте района и квартала в София, в който се намира апартамента, който искате да наемете или закупите. Това ще ви даде ясна представа дали продажбата на апартамента е продиктувана от странни фактори, както и дали ще се чувствате приятно, ако решите да живеете в него.

2.Цялостното състояние на сградата, от която е част бъдещия ви апартамент, огледайте за детайли, които могат да ви отблъснат, като например ясните белези за ниско качество, като рушене на сградата и пукнатини.

3.Преценете нивото на инфраструктурата в сградата, в която се намира продавания апартамент. Дали тя отговаря на вашите изисквания и предпочитания? Дали е съвременна и надеждна?

4.Обърнете внимание на близките до този апартамент в София обекти от обществено значение, било то културни, търговски, здравни, образователни и т.н. Едва ли искате да ходите до другия край на София в търсене на качествени здравни услуги, нито пък децата ви да пътуват 1 час до училище, нали?

5.Огледайте пътищата в близост. Вижте дали има паркинг, асфалтова настилка и т.н. в близост до предлаганият за продажба апартамент в София. Никой не иска огромни ями, които да му костват маса пари за ремонт на автомобила му. Огледайте се и за улично осветление, това значително подобрява имиджа на всеки квартал, в който има обявена продажба на апартамент, ако не друго се възприема по-добре от хората търсещи нов апартамент в София.

6.При оглед на апартамент в София е добре да проучите и съседите си. Дали имат куче, дали са конфликтни и т.н. Съществуват ли фирми наематели или собственици в сградата, в която се намира апартамента, който оглеждате.

7.Консултирайте се автономно с домоуправителя на сградата и го питайте дали има по-специфични причини да купите или да не купувате апартамент, именно в нея.

8.Огледайте общите части на сградата. Боядисани ли са, чисти ли са? Преценете дали входната врата е достатъчно адекватна, както и дали съществува практична система от звънци или домофони.

9.Запознайте се с това, колко пари се събират за покриване на общите разходи. Често домоуправителите си правят истински своеволия в това, по колко пари събират за член на семейство, а понякога се таксуват и дори домашни любимци.

10.Огледайте дали има асансьор и неговото функционално и визуално състояние може да ви каже много за сградата. Все пак почти всички обитатели го използват.

11.Запознайте се с предвидените строежи в района. Никой не иска днес да се отзове на продажба на апартамент в София, който има красив изглед и след 1 година той да бъде скрит от новостроящ се в близост блок.

Дано тези препоръки при наем и продажба на апартаменти в София са ви били от ползва. Ако се притеснявате дали ще направите най-правилния избор за вас и вашето семейство, то обърнете се към професионалистите в бранша за продажба на апартаменти в София – фирма SofiaTrend.

Можете да се свържете със SofiaTrend на адрес – бул. Гоце Делчев 48, София, както и на телефон – 02 8081823.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

За dg_seom

Моето име е Димитър Георгиев и се занимавам професионално с SEO копирайтинг и Article маркетинг. Работата ми е ангажирана с някои от най-известните SEО специалисти в България, които разчитат на мен, за да получават огромно количество авторско съдържание. Поддържам и собствен блог за статии с гост автори, здравната медия - Lechenie.BG и сайт за интериор, осветление и паркет и цялостни интериорни решения.
Публикувано в Won Hundred Outlet • Мода за мъже и жени • Супер цени — Mania.bg. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *