Какво е модерно при паркетите през 2016

Актуални тенденции при паркетите за 2016
Дошло е време да подмените подовата настилка в дома Ви и пред Вас започват да изскачат хиляди въпроси: „Кой е най-подходящият тип паркет за дома ми – ламиниран, трислоен, естествен или дюшеме? Ами цвета? Ами текстурата? Ами стила?“. Успокойте се! Ние ще Ви помогнем. В тази статия ще научите всичко важно за актуалните модни тенденции при паркетите, с помощта на които ще преобразите дома Ви по начин, достоен за публикуване в списание за интериорен дизайн.

Актуални цветове при паркетите за 2016

2016-та е изключително щедра по отношение на цветовите нюанси при паркетите. Най-актуални тази година ще са тъмните нюанси на кафявото и черното. Най-търсените цветове в магазина ни през последните месеци са венге, кафе, абанос, еспресо, тъмен орех и т.н. Бъдете внимателни, когато използвате тези цветове в дома Ви. Те са подходящи за големи и просторни помещения, в които навлиза много слънчева светлина. Тъмните нюанси на паркета ще придадат на дома Ви стилен, елегантен и изтънчен вид, но при никакви обстоятелства не ги препоръчваме на по-мързеливите домакини, защото при тях драскотините, замърсяването и прахът започват да си личат много по бързо, отколкото при светлите паркети.

На второ място тази година се нареждат светлите нюанси на сивото и бялото. Тези багри са окупирали цветовите палитри на интериорните дизайнери от няколко години и не се очаква скоро да изчезнат от тях. Сивите и белите нюанси са подходящи за помещения с малка квадратура, защото имат способността визуално да разширяват пространството. Освен това изключително успешно прикриват надрасквания, прах, мръсотия и косми.

На трето място се нареждат свежите, игриви и жизнерадостни нюанси на жълтото. Паркетите в тези весели и енергични тонове ще вдъхнат на дома Ви по-безгрижен и небрежен стил, ще го накарат да изглежда по-светъл и по-просторен, като в същото време ще прикрият факта, че не сте чистили повече от 2 седмици.

Актуални стилове при паркетите за 2016

Винтидж

Стилът „Винтидж“ набира все по-голяма популярност. Колкото по-стар изглежда Вашият паркет, толкова по-добре. Освен че са голям хит, паркетите с автентичен и „опърпан“ вид прикриват по неповторим начин нараняванията, драскотините и всички други несъвършенства на пода Ви. При естествения паркет и дюшеметата този стил/ефект може да се постигне чрез специална обработка и тониране. Ако пък сте се спрели на ламиниран или трислоен паркет, сте още по-облагодетелствани. Всички големи производители на ламиниран и трислоен паркет от няколко години предлагат на пазара колекции, съдържащи декори с винтидж и състарен стил.

Паркет със собствен характер

И под характер разбирайте силно изразена текстура и колкото се може повече беловини, пукнатини, чепчета и оченца. Тази година съвършенството определено не е на мода. Ако това е Вашият стил, най-лесният начин да го постигнете е с помощта на естествен паркет с по-ниско качество. Колкото е по-ниско качеството на естествения паркет, толкова повече са несъвършенствата по него и толкова по-ниска е цената му.

Геометрични фигури и форми

До неотдавна геометричните шарки бяха запазена територия на естествените паркети. Но през последната година станахме свидетели на появата на ламиниран паркет, чиято текстура имитира геометричните фигури на естествения паркет. Пример за такъв ламиниран паркет са ламинираните паркети на Kronotex и в частност декорите Palace Oak Dark, Palace Oak Light и Block Wood Nature.

Широки и дълги дъски

Широките и дълги дъски ще накарат дома Ви да изглежда по-просторен и голям, докато правите им и изчистени линии ще му придадат модерен и съвременен вид. Ако това е Вашият стил, можете да използвате дъбово или чамово дюшеме, както и трислоен паркет.

И накрая един последен съвет. Избягвайте паркетите, завършени с лак с гланцов ефект. Паркетите със сатенен и матов завършек са много по-стилни, а и много по-актуални в момента.

А ако имате още въпроси, винаги можете да посетите магазина ни „Примроус“ ЕООД, който се намира в град Пловдив на адрес ул. „Родопи“ 106.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в За дома. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *