Shopping cart

Какво е нужно да знаем за доставката на хранителни стоки, разкриват от BulMag

  • Главна
  • Услуги
  • Какво е нужно да знаем за доставката на хранителни стоки, разкриват от BulMag

С настъпилата пандемична обстановка и в контекста на съществуващите ограничения, онлайн пазаруването на хранителни стоки значително се увеличи.

Какви обаче са изискванията за експресните доставки, условията за връщания и плащания? Нека видим какво ни споделят в тази посока от BulMag.

Какви са правилата за доставки на хранителни стоки

При превозване на поръчани онлайн продукти за консумация, трябва да се съблюдават и спазват следните правила:

  • При транспортирането на краен продукт, той се пренася в специални термоси или добре подбрани и измити съдове с плътно прилепнали капаци;
  • Всеки съд с храна (кулинарни ястия, плодове или зеленчуци), трябва да има етикет с информация, указваща името и други данни за производителя, нужните условия за съхранение и срока на годност;
  • Сосовете и други ястия се пренасят в отделни индивидуални съдове или опаковки;
  • Превозването на хранителни стоки трябва да се извършва при подходяща температура или да се транспортират в нужните хладилни чанти.

Какво да направите преди да поръчате

Преди онлайн поръчката, направете кратко проучване в интернет за положителни отзиви на съответния магазин и не пазарувайте от неизвестни и некоректни търговци. В случай че сте се спрели на доверен и популярен търговски обект, като BulMag, проучете възможностите за връщания на поръчката, начините на плащания, както и цените. Има ли отстъпки и промоции при пазаруване на по-голямо количество продукти, ще се свърже ли с Вас служител за проверка и потвърждение на поръчката? 

Добър вариант е предварително да се запознаете с условията, изискванията и предложенията за онлайн поръчки на хранителни стоки, както и сроковете за доставки.

На какви изисквания трябва да отговаря превозното средство

Доставките на храни при интернет търговията се извършват в специални превозни средства, осигуряващи нужните условия за това. В случай на транспортиране на продукти, изискващи конкретна температура, доставчиците трябва да осигурят превоз с хладилно помещение. Използваните средства за превозване на хранителни стоки не могат да се използват например за транспортиране на химически и отделящи отровни вещества препарати.

Преди товарене на продукти за консумация, превозното средство се дезинфекцира с подходящи препарати, както и мястото за товарене. Надеждното и сигурно прикрепване и фиксиране на товара е друго изискване, осигуряващо нужните условия за целостта на доставката при онлайн покупките.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *