Какво е SEO оптимизация за търсачки?

Интернет е мощен маркетингов инструмент, където и най-малките уеб страници имат възможността да се включат с голям успех в електронния бизнес. Имат значение похвати, като целенасочената SEO оптимизация и позиционирането при търсене в Google. Но как да позиционираме даден Интернет сайт по-нагоре в резултатите? Какви са методите за оптимизация (SEO)? В текущата статия ще направим опит да отговорим на тези въпроси.

Тайната на модерните Интернет търсачки, като Google.com, е че изчисляват на колко места в мрежата се повтарят качествени линкове към даден сайт и страница. Най-вече по този показател се изчислява успешното класиране на даден сайт и страница при търсене. Освен броя на линковете, в съвременните търсачки за класирането оказват влияние и някои други фактори, като архитектурата на сайта и присъствието му в социалните сайтове. Мисията на добрия SEO гуру е активирането предимно на описаните фактори.

Първото нещо, което трябва, е да си построите качествен Интернет сайт с добра йерархия на документите. Това означава отделните страници да са програмирани на валиден XML source, най-добре е HTML5. Полезно е да се интегрират и прототипните семантични тагове. Архитектурата на работения Интернет сайт също трябва да е йерархична. Целта трябва да е плоска дървовидна архитектура, тя е значително по-подходяща за индексиране. Благодарение на това различните страници ще се ранкват по-високо. Видът на URL адресите също е от голямо значение. Те се препоръчва да са йерархично подредени по директории, окончаващи с наклонена на дясно черта.

Освен от структурата, класирането на нашия уеб сайт зависи предимно и от това, което съдържа. Висококачественото и увлекателно съдържание ще задържи посетителите в уеб сайта. Търсещите машини ще отчетат това. Интересното съдържание само привлича и линкове. Връзките са сред най-значимите показатели, когато се целим в класиране. Следствието е – проектирайте уеб сасйтове за хората, не за машините. Позовавайте се на утвърдените стандарти и ако правите интересен сайт, то той ще се ранкне от само себе си.

Подробна информация относно SEO оптимизацията има шанс да намерите от някой блог за SEO оптимизация.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в Технологични решения. Постоянна връзка.