Какво казват цветята?

Червената роза е на любовта запазеният символ. Тя само когато искаме да кажем „обичам те“, се поднася и в друг никакъв случай. Пъпката на тези цветя обуславя силни чувства, които трябва да бъдат обаче в тайна запазени. Бялата роза и в България вярност и непоквареност символизира и казва „довери ми се“. Жълтата роза за приятелство говори. Когато е леко отворена, тя пита “ Още обичаш ли ме?“, а значението на разтвореният цвят е „Моля те, върни се”.

Розовата роза на удоволствие и пълно щастие е символ, но носи и послание за тайната любов, като признава „Моето сърцето ти принадлежи“. Напълно разцъфнали цветя от нея казва „Вярвай на онова, което правя и говоря“. Полуотвореният цвят казва, че е истинска любовта. Комбинация от червени и бели рози и в България означава „близост завинаги“. Броят на розите, които се поднасят, има значение. Едно цвете за любов посланието носи; 12 рози – благодарност и уважение изразяват, 25 за поздравления се изпращат, а класически от 100 или 50 рози букет символът на вечната любов носи.

Много хора като старомоден и консервативен определят карамфила, но той отново на мода излиза напоследък и в България. Има огромно разнообразие от цветове, дълго време във ваза издържа и за модерните интериори е подходящ. Тези цветя любов символизират, очарование и изисканост. Светлочервените карамфили възхищение изразяват, белите – чиста любов и късмет, тъмночервените – любов. Пъстрият цвят носи посланието, че е отхвърлена любовта, а жълтият – за надменност говори.

Като цяло, пролетните цветя радостта от живота символизират. Зюмбюлът е много подходящ за подарък на хора, които със спорт се занимават, защото е цветето на бодростта. На виолетките скромност и сдържаност е традиционното значение. Жълтият зюмбюл, който по-рядко се среща в България, за ревност говори. Синият зюмбюл означава постоянство, а белият – освен чар и красота, неизказаното послание „Гордея се с теб“ изразява. „Обичай ме“ е на нарциса значението. С букет иглики се признава „Не мога без теб да живея „. Ирисът е цвете за надежда и вяра, с него се казва „Моите комплименти“, или пък на някой близък да признаем – „Твоето приятелство много значи за мен“.

www.napred.bg

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Разни. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *