Какво представлява вентилационната система за дома?

Постъпването на свеж приток на въздух вътре в помещението е от изключителна важност както за комфортния престой, така и за здравето. Съвременните дограми и изолационни технологии обаче възпрепятстват естественото постъпление на пресен въздух, което налага изграждане на специални вентилационни системи за дома. Кои са особеностите и ползите от това? Как правилно се почиства и поддържа според Термо Стил?

Как се изгражда домашна вентилационна система

Продължителният престой в помещение, където дълго време не е постъпвал свеж външен въздух води до лоши миризми, сънливост, замайване, повишена умора, отпадналост, главоболие. Вентилационната система има грижата да поддържа нормални нива на влагата и свежестта в дома.

 

Освен това, съвременната вентилационна система трябва да има способността, в случай на пожар, да може да абсорбира бързо образувалия се дим и топлина и да вкарва свеж въздух. Това ще даде възможност на обитателите на дома бързо да намерят най-краткия изход от сградата и да не се задушат.

Всички ползи, които получаваме

Изграждането и използването на вентилационна система в дома носи множество различни ползи за здравето и комфорта в отделните помещения на жилището. Сред тях са:

  • по чист и свеж въздух;
  • повишена бодрост и работоспособност;
  • предотвратява появата на гъбички и плесени;
  • значително подобрява микроклимата;
  • липса на каквато и да е зависимост от външните климатични условия и сезони;
  • повишена енергоефективност.

 

Изградена веднъж, вентилационната система е почти невидима и безшумна за живущите, но пък атмосферата в помещенията и комфорта са невероятни. Без значение навън колко е студено или топло, Вие денонощно ще чувствате една отлична, предварително зададена, температура.

Как да я почистваме правилно

Постоянното и голямо количество въздух, което преминава през инсталацията от въздуховоди на Thermo Style, довежда до натрупване на различни замърсявания, прах и мазнини. Те трябва периодично да се почистват. Съществуват различни методи за отстраняване на натрупалите се замърсявания:

  • механични – това обикновено е четка и машина, която обаче не се справя добре с отстраняване на натрупалите се мазнини;
  • химични – впръсква се определен препарат, който е на химична основа и е много бърз и ефективен, но се изисква вземането на определени предпазни средства;
  • комбинирани – съчетава горните два метода, което го прави и супер ефективен, но отнемащ време за изпълнение.

 

Почистването трябва да се извършва поне веднъж годишно. При работа в район с повишено замърсяване, това може да се налага и два пъти годишно.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в За дома. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *