Kindle от Amazon

Включване

„Студено“ включване отнема около 1-2 минути. Първото нещо, което бях помолен е да потвърдя задължително водените записи на Amazon. Веднага след излизането от Съединените щати, закупеният Kindle вече се е появил в моя списък на устройства и Amazon предлагат да купя книга от магазина им. Аз учтиво отказах и ми беше дадено ръководство на потребителя на Kindle на няколко езика, както и няколко Оксфордски английски речника.

Както и преди, за свалянето на книги на устройството има два начина. Първият – чрез USB-кабел, като обикновена USB флашка. Вторият е по електронна поща. След свързването на устройството към системата на Amazon, ви се предоставя възможност да изберете име за пощенската кутия в kindle.com. С изпращането на това писмо с прикрепена адресна книга, можете да получите книгите си Kindle с Wi-Fi връзка.

В сравнение с Kindle Touch, операционната система не се е променила. От главното меню се предлага също да синхронизирате устройството, за да включите / изключите Wi-Fi и, разбира се, да го закупите от магазин на  Kindle. Както бе споменато по-горе, премахната е възможността да слушате mp3. Браузърът остава. В заключването на екрана сега не са поставени портрети на писатели. Сега там има стилни снимки на пишещи машини и моливи.

След като разгледате менюто и изтеглите предпочитаните книги, можете да пристъпите към използване на уреда по предназначение, а именно за четене. Екранът на устройството на Kindle Keyboard, 6 „E Ink Pearl. Но веднага се набива на око, че страниците започват да се прелистват много по-бързо, отколкото преди! Ако преди изображението първо се инвертира и чак тогава се обръща нова страница, сега се променя цвета само до необходимите пиксели. Понякога възниква типичния за E-Ink страничен ефект – на фона може да видите съвсем слабо останки от текста на предишната страница, но когато се потапяте в завладяваща книга това не пречи.

По време на четене, с помоща на джойстика можете да маркирате част от  текста, и да създадете бележка към него, или просто да отметнете този фрагмент за по-нататък. Ако в апарата има записани речници, то когато курсорът е върху една дума, можете да видите нейния превод или дефиниция.

Като цяло впечатлението от устройството

Харесва ми! За мен това е едно от онези устройства, които искате отново и отново, да вземете в ръка, искайки да го докоснете. Устройство, което всеки иска да чете, и с всяка страница получавате удоволствие от работата му. Новият Kindle 4 е красив, внимателен, точен и качествен. Аз съм напълно щастлив с избора си. Тъч-версията на апарата ще бъде със сигурност интересен обрат в ръцете ми, но се съмнявам, че дори и тогава, мнението ми за него ще се промени много. Един добър избор на по-ниска цена.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Технологии. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *