Кисело мляко за всеки ден

Българското кисел мляко е много популярно сред всички българи. Те често го консумират всекидневно самостоятелно или в комбинация с други храни. Знаем, че то също така присъства и в много рецепти за български ястия като таратор, сосове и подобни. Неговата консумация може да бъде всекидневна като положителните му качества ще спомогнат в много отношения на организма ви и с хранителните си вещества и ще спомогне за укрепването му. Още от малки ние всички сме свикнали с вкуса на домашно приготвеното мляко и трудно някой може да се заблуди, че някои от купените са стандартно приготвени.

В миналото известен френски крал е имал тежко разстроен стомах и диетолог му помага в борбата с болестта чрез диета с кисело мляко. Благодарение на него болестта му отшумява и той го провъзгласява за средство, което помага в различни случаи на проблеми със стомаха. Може да ви се струва странно, че една храна може да лекува, но благодарение на микроорганизмите в него то има благотворно действие върху стомаха и спомага за по-доброто разграждане на храните. В някои по-леки случаи на раздразненост на стомаха може да се избегне приема на медикаменти и да се постигне добър синхрон в стомаха ви чрез киселото мляко, но това трябва да става само след консултация с диетолог или специалист в тази област.

Във всички български хранителни магазини и хипермаркети се предлагат много видове кисело мляко и за да изберете едно от тях е нужно то да подхожда на вашият вкус. На кофичките е отбелязано неговата масленост и ако случайно спазвате определена диета може да подберете най-подходящото за вас в случая. С новия БДС, който беше приет наскоро може да се предположи, че киселото мляко, което носи неговия знак е произведено по класическата рецепта без допълнителни примеси и е с приятния познат вкус и плътност, които познаваме от ранна възраст.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Здраве, Разни. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *