Китайски годишен и седмичен хороскоп

Годината на раждане според китайската астрология показва и разказва не само възрастта, а и определен аспект или фаза на дадена личност на 60 годишен кръг от време. Легенда е, че китайската астрология, годишен хороскоп и реда на определящите я 12 лунни знака, от самия Буда преди хиляди години са създадени. Според древни египетски ръкописи, той е осъзнал, че се нуждае от реорганизация китайската нация.

По повод на китайската Нова година, Буда цялото животинското царство призовава на среща. Но само 12 животни идват на нея – плъх, бивол, тигър, заек, дракон, змия, кон, коза, маймуна, петел, куче и глиган. В тяхна чест в реда на пристигането им Буда съхранява по 1 год. от своята астрология, годишен хороскоп, които с различни вярвания са свързани и гадаене като цяло за човека и живота. От тогава нататък, от китайския астрологически календар всяка следваща година името и характера на съответното животното носел. А родените на дадено животно в определена година носят отличаващите му черти, по които се вещае и гадае темперамента му, характера и живота.

Обаче всички хора, в годината на едно и също животно родени, не са еднакви, в някои аспекти един от друг те се различават. Тези разлики от различните елементи се определят като Огън, Дърво, Метал и Вода, Земя. Всеки един елемент отличава един човек от друг и не могат да имат еднакъв седмичен хороскоп.

Лунния китайски календар с началото на календарната година започва в новолуние. Качествата на всяко животно, на което дадена година е посветена, „оживяват“ годината и с неговата натура я оцветяват. Точно по това гадаенето работи за живота на даден човек и годишен хороскоп по това се съставя за него. Хора, които са родени в годините на Плъха, Коня, Дракона, въпреки че за различни години говорим, са ерудирани личности.

Китайската астрология на лунния китайски календар помага за гаданията и предсказанията между половете. По този начин трябва да се знае и за астрологическото значение на животните, които съответната година представляват, и за методите за предсказване и гадаене в китайската астрология на бъдещето в седмичен хороскоп или годишен. Китайския лунен календар за предсказване пола на бебето преди раждането му, в китайската астрология е популярен метод и в световен мащаб се познава.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в Разни. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *